Příběh Lucie: Dcera (16) utekla s milencem, kterému je přes třicet. Proč mi to udělala?

Příběh Lucie: Dcera (16) utekla s milencem, kterému je přes třicet. Proč mi to udělala?
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
15. července  2017 
 06:00

Lucie má dvě děti. Dávno dospělého syna, který má svou rodinu, a dospívající dceru, na kterou se hodně upnula potom, co její vztah s manželem začal fungovat už jen hodně formálně. Teď je na pokraji zhroucení, protože dívka se odstěhovala z domova s podstatně starším mužem. Lucie nechápe, proč to udělala, a považuje to za výraz nevděku. 

Míša byla hodně vymodlené dítě. Už jsem ani nedoufala, že budu mít další, přece jen už mi bylo čtyřicet, ale nakonec to vyšlo. Přišlo to tak akorát, synovi bylo v té době sedmnáct a už o mou přítomnost moc nestál, což jsem nesla těžce. 

Taky jsem doufala, že další dítě přitáhne manželovu pozornost zpět k rodině, o kterou už moc nestál – byl neustále v práci a o víkendech podnikal akce s kamarády nebo odpočíval, s námi nebo jen se mnou už nepodnikal nic. Nejdříve to zabralo, prvních pár let byl z holčičky na větvi, úplně si ho omotala kolem prstu a on dělal, co jí na očích viděl. Ale když začala chodit do školy, už nebyla tak roztomilá, spíše se z ní stal trochu spratek, a to už se mu nelíbilo. 

Anna: Můj muž si přivedl milence do pokojíku našich dětí

Anna: Můj muž si přivedl milence do pokojíku našich dětí

Anně je šestatřicet a příběh, který má za sebou, je dost neuvěřitelný. Vyprávěla nám ho v době, když už ho měla za sebou. Přesto se z něj ani po několika…celý článek

Takže od první třídy trávila většina času se mnou, vozila jsem ji do školy i ze školy, všechno jsme spolu probraly, měla jsem radost, že se z ní stává má kamarádka. Rozhodovala jsem nejen o tom, do jaké školy chodí a kam bude časem dělat přijímačky, ale i o tom, jakým se bude věnovat koníčkům. Byla jsem šťastná, když projevila zájem o tanec, po kterém jsem jako holka toužila, ale rodiče mi to neumožnili. Vozila jsem ji na tréninky, na soustředění, obětovala jsem tomu víkendy, ale nelitovala jsem, když jsem viděla, jak je šťastná a jak jí to jde. Sice občas řekla, že je unavená a nikam se jí nechce, ale od toho jsem tam byla já, abych ji přesvědčila.  

Nevděčná dcera

Takhle báječně to šlo do nějakých Míšiných třináctých narozenin. Pak se to nějak pokazilo. Přestoupila na šestiletý gympl, na který začala jezdit sama, ačkoli jsem byla proti tomu, ale najednou se s ní o tom nedalo diskutovat. 

5 příznaků toho, že vaše dítě na táboře šikanovali!

5 příznaků toho, že vaše dítě na táboře šikanovali!

Zatímco dosud se dítě z letního tábora každý rok vracelo nadšené, letos je to jiné. Na srazu jste si vyzvedli zamklého potomka, který se s nikým ze…celý článek

Řešit tohle nebo cokoli jiného s manželem nemělo smysl – v té době už ani nespal každou noc doma, tušila jsem, že někoho má, a bylo mi to jedno, dávno mi na něm nezáleželo. Ani jsme se nehádali, prostě jsme měli každý svůj život a oba společně živili dceru. On trávil čas ve firmě, já s Míšou nebo jsem pracovala jako personální poradkyně na volné noze, což mě celkem dobře živilo. 

Míša se mnou přestávala komunikovat, byla drzá, tajila mi, že vynechává taneční lekce, a hrozně se zhoršila ve škole, na které jí navíc zase tak moc nezáleželo. Muž, když už se k tomu vyjádřil, stál spíše na její straně, říkal, ať jí dám pokoj, že tohle k pubertě patří. Úplně ignoroval, že si takovým přístupem může zkazit šanci na další studia. 

Konec s tancem

Když jí bylo patnáct, s tancováním sekla úplně a řekla mi, že nemám šanci to změnit. Tehdy jsem se neudržela a řekla jsem jí, že je pitomá, že zahodila šanci mít skvělé hobby, nebo se dokonce tancem živit – přišlo mi, že natruc ještě pár kilo přibrala. 

Od doby, kdy jí bylo patnáct, se začala tahat s tím chlapem. Ona je mladé tele, on mohl mít rozum, ale bylo to marné, ačkoli jsem si na něj dokonce sehnala číslo a snažila se mu ten vztah rozmluvit. Řekl mi jen, že ji má rád a rozhodně jí neublíží, ale že ji kvůli mně určitě neopustí. 

Dcera u něj občas přespala, mé zákazy naprosto ignorovala, lhala mi, ale byla jsem nakonec občas ráda, že je s ním a nefetuje nebo nepije někde s partou, i když mi to bylo líto, protože tím padly i naše společné holčičí víkendy s výlety a nákupy. 

Letos v létě už je špatně úplně všechno. Míša si první prázdninový den sbalila věci a řekla mi, že se stěhuje k Petrovi, zatím na léto. A pak že uvidí. Vůbec nechápu, za co se mi mstí, myslím, že na něco podobného měla ještě spoustu času. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku