Ve třech letech hrdinkou. Holčička zachránila život kojenci. Jak?

Ve třech letech hrdinkou. Holčička zachránila život kojenci. Jak?
Tříletá holčička Joze-Lynn zachránila život svému malému bratříčkovi, když si všimla, že nedýchá.
Foto: Facebook
Sdílej na facebooku
24. září  2017 
 06:00

Jsou jí teprve tři roky, a už se stala hrdinkou. Díky své pohotovosti a rychlému jednání malá Joze-Lynn Kerm z Texasu zachránila život svému malému bratříčkovi. Když si všimla, že nedýchá, okamžitě zavolala babičku. 

Vyplašená dívka přispěchala za svou babičkou, aby jí řekla, co se děje. „Vůbec nedýchal, myslela jsem si, že je mrtvý,” vypráví malá Joze-Lynn. Babičku zpráva vyděsila k smrti, ale stačila rychle zareagovat, a když teprve dvoutýdenního chlapečka zvedla, začal dýchat. Pak ho hned převezli do nemocnice.

Díky rychlé reakci rodiny a péči odborníků nedošlo k nejhoršímu. Příčinou této nehody byl takzvaný reflux, což znamená, že se jídlo spolu se žaludečními šťávami vrací zpět do jícnu. To, co je považováno za běžný znak poruchy trávení u dospělých, může být pro novorozence a kojence smrtelné.

Díky své pohotovosti zachránila tříletá Joze-Lynn svého malého brášku.
Díky své pohotovosti zachránila tříletá Joze-Lynn svého malého brášku.
Autor: Facebook

Matka malé holčičky Autumn Kerm je vděčná za rychlou pomoc svých rodičů, ale hlavně malé Joze-Lynn. „Kdyby nebylo mé dcery, dnes by tu s námi nebyl. Má velkou sestru, stala se pro nás pro všechny velkou hrdinkou. Už navždy jí budeme vděční,” dodává matka.

Sdílej na facebooku
Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku