Překvapivé rodičovské rady z celého světa! Poučte se od Francouzů, Indů či Argentinců

Jaké jsou rodičovské rady z celého světa? Možná vás to překvapí!
Foto: iStock.com
Sdílej na facebooku
25. září  2017 
 06:00

Každý rodič má jinou výchovnou metodu. Ale přemýšleli jste někdy nad tím, jak se v přístupu k dětem liší jednotlivé státy? Co třeba dělají francouzští rodiče a co ti dánští? Tady je pár rodičovských rad z různých koutů světa, jak je sestavil web purewow.com. Třeba vás některý tip inspiruje. 

Znáte termín hygge? V Dánsku je označením pro šťastný způsob života. A lidé, již tuto životní filozofii vyznávají, si myslí, že děti, které jsou často venku na čerstvém vzduchu, jsou šťastnější a zdravější. Dokonce při nízkých teplotách kolem nuly si dánské děti hrají třeba hodinu venku. A miminka? Ta spí venku v kočárku, zatímco jejich rodiče jedí uvnitř domu. Připadá vám to šílené? Pamatujte, že Dánsko je pátou nejbezpečnější zemí na světě.

Nežvatlejte na děti, mluvte s nimi jako se sobě rovnými. Přesně takhle to dělají francouzští rodiče. Nežvatlají! Se svými batolaty a nejmladšími dětmi mluví úplně normálně, tedy svými nezměněnými hlasy. 

A jak si vedou rodiče v dalších zemích? Podívejte se do galerie! 

 

Naše kolegyně Markéta má tři tipy, které zabraly na vztek u jejích tří synů:

Která rodičovská rada je vám nejsympatičtější? A máte také vy nějaký tip, jak být šťastní?



Nejlepší a nejpřekvapivější rodičovské rady z celého světa.

Sdílej na facebooku
Autor: Gabriela Kolinová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku