6 věcí, kvůli kterým je fajn mít dceru! Napadlo by vás to?

  • 6 věcí, kvůli kterým je fajn mít dceru! Napadlo by vás to?
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    11. října  2017 
     06:00

    Mít dceru je radost. Nejenže máte možnost vychovat z ní silnou a nezávislou osobu, ale můžete v ní i získat skvělou kamarádku. Nebo si můžete pořídit hrnek s obrázkem jednorožce a svést to na dceru, která je má ráda. Samozřejmě s dobrými věcmi přicházejí i ty horší, které taky znají opravdu jen matky dcer. Jste připravena i na ně? 

  • Dcery můžou být i hrubé, hlučné a málo něžné

    Autor: iStock

    I holky můžou být drsňačky, stejně jako kluci. Upřímně řečeno, je to docela úžasné. Domněnka, že dívky jsou mírné, něžné a že stojí kdesi v koutě, je zastaralá. Je to sexistická hloupost, které snad nevěří už nikdo, a taky je to důvod, proč bořit stereotypy o holkách. Dnešní dívky se umějí ozvat, dupnout si a občas použít i nějaké to peprné slovíčko.

  • Znáte každou pasáž Ledového království či Odvážné Vaiany

    Autor: iStock

    Máte-li doma malou holčičku, pak jste určitě perfektní znalkyní všech animovaných filmů pro dívky. To by bylo, abyste neznala nebojácnou a věčně optimistickou Annu, která se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena. A jako správná máma si se svou dcerou prozpěvujete nejznámější song Let It Go cestou do školy, z družiny nebo z nedělního výletu. Nebo snad ne? Vydržet to budete muset několik let, než vaše dcera přejde do jiného filmového levelu.

  • Často bojujete proti stereotypům

    Autor: iStock

    Ať chcete nebo ne, holčičky téměř vždy bude zajímat jejich vzhled a taky oblečení. I když jste se zařekla, že jim nikdy, ale nikdy nebudete kupovat dětský make-up nebo jim lakovat nehty na růžovo, pravděpodobně jste vyměkla a už to dávno děláte. Budete se každý den potýkat s myšlenkou, že vzhled a oblečení nejsou v životě nejdůležitější, ale že s tím vlastně nic nenaděláte. Prostě jsou to holky a chtějí se líbit. Nakonec budete ještě s nadšením adorovat růžovou, volánky, květiny a další holčičí věcičky.

  • Musíte se smířit s tím, že mají i jiné ženské vzory

    Autor: iStock

    Která máma by si nepřála, aby byla jediným vzorem své dcery? V reálném životě jsou ale obklopeny neuvěřitelným množstvím jiných ženských vzorů, od trenérek aerobiku přes učitelky až po zpěvačky zábavního pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Jen těžko s nimi můžete soupeřit. Ale věřte, že jednou ten okamžik slávy přijde – to když jim budete zasvěceně vykládat o tom, jak funguje žehlička na vlasy nebo jak se namalovat na první rande.

  • Dcery jsou někdy královnami dramatu

    Autor: iStock

    Od chvíle, kdy se naučí chodit a házet sebou o zem, když je popadne amok, že nedostaly to, co chtěly, se budou chovat jako dramatické královny. Ne vždy, samozřejmě. Někdy budou opravdu něžné jako víly, ovšem radši se na to nespoléhejte. Připravte se spíše na dramatické situace, které nezmizí ani v dospívání. Možná bude lepší, když se schováte až do jejich osmnáctin pod postel.

  • Jsou to společnice, o kterých jste nikdy nevěděla, že je chcete

     

    Autor: iStock

    Je fajn mít parťačky, které jsou laskavé, milující a zábavné. Které za vámi přijdou, když potřebují poradit, které s vámi probírají kluky ve třídě nebo které ve vašem klíně probrečí každou platonickou lásku. Nikdy vás možná ani nenapadlo, že byste si mohla užít oběd se svou dcerou, ale stane se. Jistě, je nutné nastavit hranice a chovat se jako rodič, ale není snad fajn BÝT někdy i kamarádka?

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku