Když tohle s dětmi nestihnete, už to nedoženete. Mohlo by vás to mrzet

Některé věci nejdou odkládat donekonečna, protože najednou na ně děti budou velké
Foto: iStock.com
Sdílej na facebooku
19. října  2017 
 10:00

Dneska fakt ne, jsem unavená. Tenhle víkend ne, ale nějaký další by to mohlo vyjít. Až budeme mít čas, půjčíme si tuhle knihu a přečteme si ji, pojedeme se podívat na tu pevnost, půjdeme do divadla...  Říkáte občas tyhle a jim podobné věty? Dá se to pochopit,  ale bacha na to, aby vás to jednou nemrzelo. Ne že by se snad stalo něco tragického. Ale kvůli tomu, že děti vyrostou a na některé věci už bude pozdě. 

Když byl můj druhý syn malý, toužil po tom, aby měl pokojíček připomínající loď. Nejlépe pirátskou. A když ne celý pokojíček, tak alespoň postel, aby vypadala jako pirátský škuner. To jsem mu slíbila. Ale nakonec jsem to neudělala, protože jsem přeměnu odkládala, až se z toho stala vzpomínka na dobu, kdy byl syn malý a chtěl tuhle postel. Ale ta doba byla pryč a já jsem to prošvihla. Dodneška mě to mrzí, protože dohnat už se to nedá. 

Možná máte také nějakou podobnou zkušenost. Ale možná máte šanci ještě pirátskou nebo princeznovskou postel stihnout, stejně jako spoustu jiných věcí, které nejsou tak náročné, a přitom jsou neméně důležité. Které to jsou? Podívejte se na naše fotky. 

GALERIE: Podívejte se, co všechno byste měli stihnout,
než vám děti vyrostou

Jako matka jsem vetšinou docela nad věcí, neřeším každou maličkost a beru věci tak, jak přicházejí. Ale rychlost, s jakou děti rostou, a odrůstají tak různým typům společných zážitků, mě stejně vždycky znovu dokáže rozhodit. 

Patří sem třeba to, že jim čtete před spaním, stavíte si s nimi se stavebnicí, hrajete společenské hry – nebojte, taky se mi často vůbec nechce – dále dlouhé víkendové snídaně nebo výlety na místa, která chtějí  děti vidět.

A pak také spousta dalších věcí, které se přece jen nedají stihnout všechny, protože už hodně záleží na vašem životním stylu, ale rozhodně taky stojí za zvážení – třeba to, že s dětmi přespíte v lese, sjedete řeku na lodi nebo půjdete společně fandit na fotbal. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku