9 osvědčených tipů pro maminky a jejich děti!

9 osvědčených tipů pro maminky a jejich děti!
Foto: UrbanLux/Crocs
Sdílej na facebooku
8. října  2015 
 00:00

Seznamy věcí, které nesmějí chybět ve výbavičce miminka, najdete běžně na různých diskusních serverech. Víte ale, že i správně vybrané pomůcky mohou novopečeným maminkám pomoci si zvyknout na mateřskou roli a zajistit dítěti potřebnou péči pro jeho psychický i fyzický vývoj? Proto s jejich nákupem nespěchejte a vše si pečlivě promyslete! Pro inspiraci přinášíme pár tipů na osvědčené pomocníky, které by neměla postrádat žádná milující maminka!

1. Tip redakce: Moderní lehátko s mnoha funkcemi, které si zamiluje každé miminko

Elegantní lehátko MamaRoo se pohybuje nahoru a dolů a houpe ze strany na stranu, přesně tak, jak to dělají rodiče, když utěšují své plačící děti. Nabízí 5 rozdílných modulů pohybu, přehrává zvuky přírody a je vhodné pro děti od narození do cca 11,5 kg. Maminky jistě ocení i oboustranné závěsné hračky, které upoutají pozornost miminka, zajišťovací popruh pro větší bezpečnost a praktický prací potah.

Autor: Malvík

2. Plyšák, který zahřeje

Existuje snad lepší spojení něčeho roztomilého a navíc praktického, než jsou plyšové postavičky z kolekce Harmony collection? Tito plyšáci jsou nejen k pomazlení, ale navíc vás zahřejí a pomohou ulevit i od bolesti kloubů, svalů a bříška. Jejich kouzlo tkví v 100% přírodní náplni z lněných semínek provoněných zklidňující levandulí. Plyšáky stačí vložit do mikrovlnné trouby a nechat chvilku nahřát. Vydrží pak předávat svoje teplo až dvě hodiny.

Autor: Albi.cz

3. Nožky v teple

Nastoupil podzim, ale v botkách Crocs z patentovaného materiálu Croslite vás jeho rozmary nerozhodí. Hlavní předností botiček Crocs je nečekaná lehkost a nepřekonatelné pohodlí. Maminkám na nohy půvabné balerínky, děti ať blázní v pestrobarevných holínkách nebo ultra pohodlných zateplených pantoflíčkách. Užijte si podzim! 

Autor: UrbanLux/Crocs

4. Péřová zavinovačka - hnízdečko pro zdravý vývoj dítěte

Novorozenec má po narození nestabilní polohu na zádech a to díky flexnímu držení končetin a mírného záklonu hlavičky, která přepadává k jedné straně. Proto je ideální, aby miminko od narození leželo na péřové zavinovačce. Díky peří se mu vytvoří takzvané hnízdečko, které mu pomůže ležet rovně v ose. Péřová zavinovačka poskytne miminku hlavně pocit bezpečí, stabilní teplotu a  měkoučko – přesně tak, jak bylo zvyklé u maminky v bříšku.

Autor: www.vyvojdeti.cz

5. Jak vybrat správnou kolébku?

Přemýšlíte, kam uložit miminko ke spánku? Variabilní konstrukce kolébky Babypoint Regina umožňuje fixní či houpací polohu a poskytne vašemu děťátku pocit bezpečí. Ve výbavě najdete ovládací rameno s hračkami, přehráváním melodií, nočním světýlkem a spouštěním vibrací v lůžku kolébky. Kolébka se dá polohovat do tří různých pozic zajišťujících vašemu miminku vysoký komfort. Ve spodní části kolébky najdete látkový košík, který se skvěle hodí na ukládání hraček a dalších potřebných doplňků. Díky kolečkům se lze s kolébkou snadno pohybovat po místnosti.

Autor: www.babypoint.eu

6. Židlička zaručující pohodlné sezení

Velmi praktickým pomocníkem je jídelní židlička Zopa Grow up, která doslova roste s vaší ratolestí. Je možné ji přizpůsobit výšce a ergonomii dítěte a zaručit tak pohodlné sezení. Narozdíl od většiny jiných židliček je vyrobena z masivního dřeva, sedák a opěrák je opatřen praktickým pratelným polstrováním. Posaďte vaše dítě přímo k rodinnému jídelnímu stolu!

Autor: www.funbaby.cz

7. Kabelka Dariana – ideální kamarádka ke kočárku          

Kabelka Dariana je ideální maminkovskou kamarádkou ke kočárku. Díky praktickému popruhu se dá nosit křížem, takže uvolní vaše ruce. Do kapsiček na předním díle můžete uložit všechny nezbytné drobnosti, jako třeba kapesníčky, vlhčené ubrousky, chrastítka, balzám na rty, žvýkačky… Dariana pochází z dílny ostravské maminky Dariny Ermisové a vyrábí se ve třech velikostech – malá, střední a velká. K dostání je e-shopu a také v kamenné prodejně v Dara bags v Lidické ulici 35 na pražském Andělu.

Autor: Dara bags

8. Klidné miminko, klidná maminka

Vaše miminko je přebalené, napapané, ale přesto pláče a pláče. To je situace, kterou zná řada maminek. Co s tím? Často za to můžou prdíky a nafouklé bříško. A právě tehdy vašemu miminku dejte kapky Espumisan®. Lék Espumisan® kapky 100 mg/ml obsahuje simeticon. Pečlivě si pročtěte příbalový leták. K vnitřnímu užití.

Autor: Berlin - Chemie a.s.

9. Atopický ekzém dokáže potrápit bez rozdílu věku

Atopický ekzém může propuknout již v kojeneckém věku. Projevuje se obvykle suchou pokožkou, zarudnutím, silně svědícími pupínky, vznikají praskliny a mokvající ložiska. Z důvodu nesnesitelného svědění jsou děti neklidné, špatně spí, často pláčou. Již při prvních příznacích atopického ekzému je třeba neprodleně vyhledat lékaře a začít s podáváním Enterosgelu. Enterosgel je organická sloučenina vyrobená z křemíku, která působí v trávicím traktu, kde na sebe navazuje odpadní látky. Přípravek dokáže sám vybrat, která látka je tělu potřebná a co je škodlivina.

Autor: Enterosgel

Máte i vy své tajné vychytávky a osvědčené rady? Podělte se o ně s námi!

 

Sdílej na facebooku
Autor: mas

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku