Designové vychytávky pro děti, hudební tvůrčí dílny či vědecká show? Kam vyrazit s rodinou

  • Designové vychytávky pro děti, hudební tvůrčí dílny či vědecká show? Kam vyrazit s rodinou
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    5. dubna  2016 
     15:00

    Jaro sice láká k výletům do přírody, ale občas chcete dětem i sobě zpestřit zážitky něčím jiným. Žádný problém. Možná vám pomohou i naše tipy. 

  • Minifestival aneb design pro rodiče i děti

    ...
    ...
    Autor: Minifestival

    Milujete nápaditý design dětských potřeb a hraček? Pak byste neměli minout první ročník dětského prodejního festivalu ve stylu “mini”, který představí nejžhavější novinky i generacemi ověřené ikony. Nabídne hračky, nábytek, oblečení, publikace a další doplňky pro děti i jejich rodiče vybrané od českých designérů a firem a z obchodů působících na domácím trhu. Uskuteční se od 6. do 10. dubna 2016 ve Ville Pellé v pražské Bubenči. “V poslední době jsme svědky boomu přehlídek s nápaditým a stylovým designem a potřebami určenými dětem,” říká ředitelka festivalu Tereza Bruthansová. "Vystavovatele jsme pečlivě vybírali tak, aby jejich sortiment byl originální, kvalitní, pro děti i dospělé přitažlivý a vymykal se běžné komerční nabídce. Převažující domácí autory, značky a firmy jsme zasadili do kontextu několika výrazných zahraničních zástupců," dodala. Součástí programu jsou mimo jiné hlídání dětí, tvůrčí dílny, ukázková hudební školička yamaha, montessori dílna a filmy či divadlo pro děti. 

    Více včetně registrace na program pro děti na festivalmini.cz

  • Festival staré hudby pro děti

    ...
    ...
    Autor: www.letnislavnosti.cz

    Že k sobě děti a stará hudba nepatří? Klidně ano a může je to bavit, ovšem musí se jim to podat zábavnou formou. Takovou, jakou nabízí třeba minifestival Piccoli pořádaný Letními slavnostmi staré hudby – koná se v neděli 22. května v pražském Clam-Gallasově paláci. Pojítkem všech dílen letošního ročníku bude motiv létajícího lva, což je odkaz k Benátkám, které okřídlenou šelmu mají ve znaku.

    V programu benátského reje se setká Antonio Vivaldi s Claudiem Monteverdim, malí muzikanti a tanečníci spolu se zkušenými lektory a špičkovými profesionálními interprety nahlédnou do starých kancionálů, budou naslouchat lidovým písním i dechberoucím příběhům mořeplavců a objevitelů. S Benátčany vzdají hold vodnímu živlu a zatančí si s piráty a korzáry za doprovodu skutečného orchestru, s Harlekýnem a Kolombínou zase nahlédnou do divadelního světa commedie dell’arte. A ti nejmenší z nejmenších rozehrají kulinářskou symfonii s vařečkami. Hudební i divadelní aktivity doplní výtvarné dílny, které dětem poodhalí tajemství kaligrafie či řezbářského řemesla.

    Registrace na taneční a tvůrčí dílny a program najdete na webu minifestivalu.

  • Za vědeckou show pod Ještěd

    Pokud máte potomky spíše technického zaměření, pak se minimálně ve dny, kdy prostě venku není dost hezky, nabízí návštěva libereckého vědecko-technického parku IQ Landia. Zaměřují se především na školáky, ale takový vodní svět nadchne i děti podstatně mladší, stejně jako třeba expozice věnovaná vesmíru. A hlavně – na všechno se tu smí sahat, lze mačkat tlačítka, rozsvěcet a zhasínat exponáty. Zážitkem je jak 3D planetárium, tak vědecká show. Počítejte s tím, že méně než půl dne tu nestrávíte. 

    Více informací na www.iqlandia.cz

  • Pivovar, kde můžete přespat ve vagonu

    ...
    ...
    Autor: www.pivovar-kocour.cz

    Už jste někdy spali ve vagonu? Jestliže by vaše děti ocenily zrovna takový zážitek, nemusíte kupovat vlakovou jízdenku na celonoční jízdu, ale zajeďte si do Varnsdorfu, kde v místním pivovaru Kocour nabízejí přesně tenhle zážitek. Zdejší pivovar disponuje i vlastní železniční zastávkou. Poslední dubnovou sobotu, tedy 30. dubna, pořádají další ročník již tradičního festivalu nakuřovaných piv a všeho uzeného a kouřem řádně provoněného!

    Více na webu pivovaru.

  • Bazárek v zahradě

    ...
    ...
    Autor: Zahrada BUbec

    Děti rychle rostou, malé a nenošené oblečení plní skříně. Pojďte si dětské oblečení jednoduše vyměnit či ho prodejte ostatním maminkám. Děti mezitím budou tvořit, u toho srkat kakao a hrát si. Příjemné dopoledne v klidném prostředí blízko Prokopského údolí v nově otevřené Zahradě Bubec u sochařského ateliéru Čestmíra Sušky odstartuje pravidelná setkávání maminek a jejich ratolestí.

    Více na webu Zahrady Bubec  

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku