Spočítejte si, jak bude vaše dítě v dospělosti vysoké. Přeroste vás?

Spočítejte si, jak bude vaše dítě v dospělosti vysoké. Přeroste vás?
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
20. února  2017 
 12:01

Výška dítěte se až na výjimky odvíjí od výšky rodičů. Sami si můžete vypočítat, jak bude jednou vysoký váš potomek. Není to tak  složité a navíc, většinou to vážně sedí! 

Možná to nevíte, ale rozdíl průměrné výšky mezi dospělými muži a ženami je 13 centimetrů. Dítě má vysokou pravděpodobnost, že bude vysoké stejně jako rodič stejného pohlaví. Rodič opačného pohlaví pak předává potomkovi předpoklad pro výšku buď o 13 cm větší, než je ta jeho (v případě maminek a synů), nebo o 13 cm menší (v případě tatínků a dcer). Ano, skutečně je to tak jednoduché, stačí znát výšku matky a otce.

Proč se některé děti rodí vlasaté a jiné ne: A jaké vlasy jednou budou mít?

Proč se některé děti rodí vlasaté a jiné ne: A jaké vlasy jednou budou mít?

Mí první dva synové se narodili plešatí, takže byl dost velký šok, když ten třetí vypadal jako černovlasý hipík s takovým množstvím vlasů, že jsem…celý článek

Návod na výpočet výšky

K výšce rodiče totožného pohlaví, jako má dítě, přičtěte výšku druhého rodiče, která je buď zvýšená (u chlapců) nebo snížená (u děvčat) o 13 cm. Výsledek vydělte dvěma, tak získáte průměrnou výšku vašeho dítěte v dospělosti.

S naprostou přesností na centimetry se ale příroda netrefí. Takže opět budeme sčítat i odčítat, a to číslo 8,5 cm. S 95% pravděpodobností bude takto získaný údaj výškou vašeho dítěte v dospělosti.

Podrobný návod na výpočet budoucí výšky dítěte najdete ZDE

Páru žen se narodila druhá dvojčata po pouhých dvou letech. A jak jim to sluší!

Páru žen se narodila druhá dvojčata po pouhých dvou letech. A jak jim to sluší!

Čtyři děti v rodině sotva do dvou let věku. Přesně tak to teď vypadá v rodině americké fotografky Juliet Cannici a její partnerky Nikki. Starším dětem…celý článek

Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Děti jednoho z nejsledovanějších párů na světě rostou jako z vody a jsou čím dál tím roztomilejší. Podívejte se na téměř třicítky nejhezčích fotek…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku