Nejsmutnější příběh: Matka se svěřila, že její syn se udusil v postýlce

Jordan DeRosier se starším synem
Foto: Facebook/Jordan DeRosier
Sdílej na facebooku
10. července  2017 
 06:00

Jordan DeRosier je statečná. Poté, co její sedmiměsíční syn zemřel v postýlce, napsala o tom na web, aby před něčím podobným varovala ostatní rodiče. Sloan se udusil kvůli dece, s kterou spal od narození. 

Je normální psát o takové věci, jako je smrt dítěte, na internetu? Sdílet takové neštěstí na facebooku? Američanka Jordan DeRosier to každopádně udělala. Její mladší syn Sloan zemřel v noci na třetího července a ona se s tím svěřila na sociální síti, kde předtím publikovala spoustu jeho fotek. 

Tři věci, kterých se doktoři fakt bojí: Baterie z hraček, magnetické skládačky a bazény

Tři věci, kterých se doktoři fakt bojí: Baterie z hraček, magnetické skládačky a bazény

Co myslíte – je horší, když dítě spolkne všelijak tvarovaný šroubek, nebo hladkou malou baterii z nějaké hračky? Bohužel jednoznačně to druhé, protože…celý článek

Jeho matka původně nepsala, jak se to stalo, ale když se pod jejím příspěvkem spustila spousta reakcí o tom, že za to jistě může očkování, ohradila se proti tomu. A vysvětlila, že chlapeček zemřel, protože se ukšrtil dekou, kterou měl v postýlce. 

"Měl tam dvě, jednu od prababičky a druhou, šedou, s níž spával od narození," vylíčila Jordan. Když ho našli, nedýchal a hlavu měl zamotenou v šedé dece. Jordan svůj příspěvek doplnila fotkou, na níž svírá deku od prababičky a plačící leží v posteli se starším synem. 

Nebyl dost velký

"Nikdo si nemyslí, že by se to mohlo stát zrovna jemu," napsala a rozhodla se varovat před tím, aby se něco podobného nestalo i dalším rodičům. "Prosím, nedávejte děti do postele s pokrývkou,“ varovala na svém facebooku Jordan DeRosier s tím, že to platí i pro zdánlivě odrostlé kojence. "Bylo mu sedm měsíců, lezl, stoupal si, snažil se lézt po výškách, myslela jsem si, že i kdyby se do deky zamotal, vymotá se," dodala. 

Její slova jsou v souladu s varováními dětských lékařů. Podle nich by až do prvních narozenin neměly děti spát na břiše, ale ideálně na boku a na pevném povrchu. V jejich dosahu by neměly být žádné volné deky, šňůrky, nepotřebují ani polštáře. 

Tady je příběh, který dopadl dobře

10 věcí, v nichž to mají dnešní děti těžší, než jsme měli my

10 věcí, v nichž to mají dnešní děti těžší, než jsme měli my

Možná jsme neměli tak dokonalé hračky. A už vůbec ne počítače, natož chytré mobily. Někteří z nás si z dětství dokonce pamatují černobílé televize.…celý článek

Jak okamžitě utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který funguje!

Jak okamžitě utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který funguje!

Tipů a triků na utišení plačícího dítěte jste jistě vyzkoušela a vyslechla mnoho. Podívejte se na to, jak si s miminky poradí Robert Hamilton, americký…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku