To musíte vidět. Umělkyně přetváří ultrazvukové snímky v krásné malby

Každá ultrazvuková malba je originál.
Foto: Boredpanda / Laura Steerman
Sdílej na facebooku
31. března  2018 
 06:00

Vzpomínáte na okamžik, kdy jste dostala první ultrazvukový snímek vašeho miminka? To byla radost. A bylo vám v tu chvíli fuk, že je to třeba jen černobílá šmouha s těžko rozeznatelnými obrysy. Jistá nastávající maminka z Irska ale dostala skvělý nápad. Snímek z ultrazvuku přetvořila do barevného obrazu. A od té doby se jí zakázky jen hrnou. 

Náhoda tomu chtěla a Laura Steerman z irského Dublinu opustila nudnou práci právničky a začala malovat ultrazvukové snímky miminek. Všechno to začalo, když byla těhotná a čekala svou dcerku. Také ona dostala rozmazaný, nečitelný snímek ze sona. Rozhodla se, že ho oživí barvami.

Vlastně to byla taková terapie, občas necítila pohyby miminka, měla strach, a tak malovala. "Ultrazvukové vyšetření vždy ukázalo, že dcera se má dobře, navzdory mému strachu z nedostatku pohybů," říká Laura Steerman. Chtěla ovšem dopřát dceři něco víc než jen rozmazané šedivé snímky. A tak začala malovat. 

Barevných obrazů si brzy všimli Lauřini přátelé a toužili mít také ultrazvukový snímek na plátně a v barvách. Brzy se ozývali i další zákazníci a Laura začala malovat na zakázku. Zájemců bylo víc než dost, a tak se stalo, že tahle maminka mohla opustit své zaměstnání a začala se živit uměním. "Setkávám se s tolika báječnými lidmi, kteří mi svěřují své příběhy. Žádný není stejný, ani miminka, která maluji," říká hrdá umělkyně, která oslavuje ženství, zrození a krásu života. 

Její obrázky si můžete prohlédnout v naší GALERII nebo se můžete podívat přímo na její stránky www.quaintbabyart.com, kde najdete i ceník.

Miminko zatleskalo v děloze! Skvělý zážitek pro rodiče:

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku