Největší vánoční trapasy: Koza pro tchyni a exmilenec pod stromečkem

  • Největší vánoční trapasy: Koza pro tchyni a exmilenec pod stromečkem
    Vyhýbají se vám vánoční trapasy nebo také nějaké máte za sebou?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    24. prosince  2019 
     06:00

    Určitě jste to taky zažili. Trapné ticho, když někdo vybalil totálně nevhodný dárek, hraná radost nad dárkem bez fantazie nebo mrazivé mlčení, když zrovna o Vánocích prasklo nějaké rodinné tajemství. Pár podobných trapasů jsme dali dohromady. 

  • Putovní dárek, který se vrátil jako bumerang

    Autor: Luxurytable.cz

    Moji rodiče jednou pozvali na Vánoce naši tetu, která zůstala sama. Honem jsme přemýšleli, co jí dáme pod stromeček, načež se nabídla naše babička – její sestra – že to vyřeší. Dala dohromady pár maličkostí, hlavním dárkem se stal jakýsi kávový servis. Pominu-li, že to není nejvhodnější dárek pro sedmdesátiletou paní, tady bylo špatně ještě něco jiného. A bylo to jasné hned, jak teta dárek vybalila a zatvářila se uraženě. Zbledla taky moje matka, protože tenhle servis kdysi dostala jako vzácný dar právě od tety, jenže se jí moc nelíbil, a tak ho po pár letech přesunula ke své matce – a ta se ho chtěla zbavit zase takhle. 

    Julie, Kladno 

  • Koza pro tchyni

    Ale byla Iveta podle Rychtáře mula nebo koza?
    Ale byla Iveta podle Rychtáře mula nebo koza?
    Autor: Foto: M.Pátek, P. Machan

    S manželem se nám moc líbí myšlenka, abychom o Vánocích nemysleli jen na sebe, a proto pravidelně přispíváme na charitu. Za skvělý nápad považujeme možnost dát někomu například hejno slepic, kozu nebo osla – zatímco zdejší obdarovaný dostane certifikát, skutečným příjemcem daru se stanou chudí lidé na různých místech světa. Nevím už, jak nás to napadlo, ale loni jsme se rozhodli dát tchyni přesně tímhle způsobem poukázku na kozu, kromě poukázky na masáže. Jenže to byl debakl – tchyně nejdříve rozbalila masáže a rovnou řekla, že na to už je poněkud stará, načež na ni vypadla koza. Nejdřív se naoko zlobila, že jí dáváme kozu a že jí spase zahradu, ale pořádně se urazila teprve tehdy, když zjistila, že to navíc není koza pro ni. 

    Klára, Praha

  • Počítačová hra pro závisláka

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Trávili jsme Vánoce spolu s rodinou manželčiny sestry na horské chatě. Vycházíme spolu skvěle, nic nenasvědčovalo tomu, že se něco pokazí. A přece – když jsme se scházeli u večeře a těšili se na stromeček, začala si manželčina sestra dobírat jejich syna, že je dost, že se zvedl od počítače. A nám ostatním vysvětlila, že celé dny i noci paří počítačové hry a že jsou z toho vážně nešťastní. Dvacet minut nato pod stromečkem rozbalil hru od naší rodiny: zbrusu novou počítačovou hru. 

    Kamil, Brno

  • S bývalým milencem jsme se stali příbuznými

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Můj život je dost nudný, prostý úletů všeho druhu. Ale když jsem se jednou na jaře rozešla se svým přítelem, dost mě to vzalo. Když jsem se z toho vzpamatovala, začala jsem si naopak poprvé v životě trochu užívat – vystřídala jsem pár milenců a zvláště s jedním jsme si užívali dost divokého sexu. Pak mě to zase přešlo a po čase jsem si našla nového přítele. Ten rok ohlásila sestřenice, že na tradiční božíhodový oběd u prarodičů přivede svou vážnou známost. V pravé poledne zazvonil na dveře venkovské vilky naší rodiny můj bývalý milenec, přesně ten, s nímž jsem vyzkoušela i pár méně obvyklých praktik. Okamžitě mě poznal, ale oba jsme se snažili nedat na sobě nic znát – on nejspíš i proto, že sexu se mnou si užíval v době, kdy už zřejmě kroužil kolem mé sestřenice. Té, kterou si loni vzal.

    Daniela, Ostrava

  • Mexiko, které se nekonalo

    Mexiko nabízí spoustu přírodních i jiných krás
    Mexiko nabízí spoustu přírodních i jiných krás
    Autor: Požitkáři.cz

    Jednou jsme chtěli ukázat naši velkorysost a naplánovali jsme Vánoce v Mexiku – měl jsem tam jet já s tehdejší přítelkyní a s sebou jsme brali i její rozvedenou matku. Itinerář jsem měl promyšlený do detailu, včetně toho, kdy a kde budeme jíst. Odlétat jsme měli den před Štědrým dnem z Mnichova. Jenže přesně tam tehdy naše dovolená skončila, protože na místě se ukázalo, že do Mexika jsou potřeba víza, ačkoli dneska už tomu tak není. Nechápu, ale prostě jsem si toho nevšiml. Připadal jsme si jako naprostý hlupák a můžete vzít jed na to, že se do mě přítelkyně s matkou pustily obě dvě. 

    Karel, Kolín

  • Náš Janíček že je na kluky?

    Ilustrační forografie.
    Ilustrační forografie.
    Autor: Shutterstock

    Můj bratr je gay, což rodiče vědí a přijali to dobře. Ale rozhodli jsme se to nešířit moc mezi dalšími příbuznými, zejména mezi babičkami a staršími tetičkami, které zkrátka moc tolerantní nejsou. Vzhledem k tomu, že se zase tak často nevídáme, protože bydlíme daleko od sebe, nebylo tak těžké to utajit. Až jednou to prasklo, zrovna o Vánocích. Byli jsme s dalšími příbuznými u mamčiných rodičů, když se babička začala bratra ptát, kdy se ožení a obdaruje ji vnoučátky. Do debaty se náhle vložil lehce opilý bratranec, že Honza asi těžko, když je "teplej". Doufali jsme, že to babička přejde, ale kdepak, slyšela vždycky jako ostříž. A vyslovila větu "náš Janíček že je na kluky?", po které nám všem zatrnulo. Nicméně babička je kanón, protože ani to ji od vnoučat neodradilo – bratr prý může s přítelem nějaké děti adoptovat. 

     

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku