Udělejte si kvíz: Které filmové či seriálové matce se nejvíce podobáte?

Udělejte si kvíz: Které filmové či seriálové matce se nejvíce podobáte?
Také se občas cítíte jako Frankie ze seriálu Průměrňákovi?
Foto: Facebook/the Middle
Sdílej na facebooku
27. února  2016 
 06:00

"Když nebudu děti omezovat a nechám je jíst sladké, kolik chtějí, brzy po něm přestanou toužit," pravila matka v legendárním filmu Válka Roseových a výsledek jsme viděli o pár záběrů později: její děti se soukají do auta, obézní a evidentně ne úplně šťastné. Jak jste na tom vy? Zkuste test, které matce ze známých filmů nebo seriálů se podobáte?

Vaše dítě vám ráno řekne, že dnes potřebuje do školy vtipnou masku a že na to zapomnělo. Co uděláte?

a) Rychle sáhnete do krabice "komické převleky" a začnete rychle a na poslední chvíli upravovat chobotnici, kterou jste kdysi dělala starším dětem.

b) Řeknete mu, ať jde tak, jak je, protože stejně "vypadá jako praštěnej jogín a to je vždycky komický".

c) Začnete křičet, pošlete ho do školy bez masky. Pak vám to začne být líto a dovezete mu o přestávce něco, co jste cestou koupila v obchoďáku.

d) Vaše dítě by si to říct nikdy nedovolilo.

...
...
Autor: Shutterstock.com

Je čas uklidit si pokoj, řeknete dětem a odpovědí jsou oči v sloup a jedno protáhlé nééééé. Co uděláte?

a) Zatleskáte, abyste získala pozornost a s úsměvem jasně řeknete: dám vám ještě pět minut a pak začnete samy, nebo vám mám pomoct?

b) Je vám to vlastně jedno, koneckonců oni v tom bordelu žijou a vy máte ještě nedopitou skleničku.

c) Řeknete, že okamžitě, ale okamžitě musí začít uklízet, odejdete do kuchyně vařit a vzpomenete si na to asi tak za hodinu.

d) Ano, tohle některé děti dělají. Vy to ale vůbec z domova neznáte.

Váš syn se zamiloval a chce jet se svou láskou místo studia meditovat do Indie. Jak zareagujete?

a) Pokusíte se s ním o tom promluvit. A ještě jednou a ještě dvakrát, možná by měl alespoň jeden rok studovat a pak teprve jet.

b) Pravdu sice najde levněji na dně lahve, ale vy mu nebudete bránit v jeho snech. Ostatně – vy jste ty svoje nechala uletět, a to nebylo dobrý.

c) Vaše reakce bude: ty ses zbláznil? A po pár týdnech se přistihnete, jak mu pomáháte balit batoh.

d) Zřejmě se mi nepovedlo dítě pořádně vychovat. On ten život nežije, on ho jenom krájí.

Když jste byla v pubertě, chtěla jste nejvíc:

a) Jet do Ameriky, protože je tam tolik co poznávat.

...
...
Autor: Shutterstock

b) Jet do Ameriky, co nejdál od toho bídáka, co vám zlomil srdce.

c) Jet do Ameriky protože tam dělají obří hamburgery a je tam sranda.

d) Jet do Ameriky, protože se tam dá havně výborně studovat.

Kdybyste byla zvíře, jaké byste asi byla?

a)Asi tučňák. Dojímá vás láska, s jakou samec zahřívá vajíčka.

b) Laboratorní krysa bez šance něco změnit.

c) Kočka. Nebo asi spíš klokan, má skvělou kapsu. Delfín – já fakt nevím.

d) Přijde vám to jako nechutná představa, ale když to musí být, tak asi sova.

A jak jste dopadli?

Nejvíce odpovědí A: EMMA THOMPSON z Lásky nebeské

...
...
Autor: faceboo.com/Loveactually

Jste dokonalá pečující máma. Rodina je pro vás všechno a nebojíte se to přiznat. Zvládáte péct lívance k snídani, zvládáte připravovat dítě do školy, zabalit mu na výtvarku odstřižky látek i šest různobarevných bavlnek. Plánujete úžasné zažitky pro rodinu, máte svá oblíbená místa a možná i pokřik. Vždycky budete dětem oporou a vždycky tu budete pro ně. Jste si ale jistá, že pro všechnu péči nezapomínáte tak trochu na sebe?

Nejvíce odpovědí B: TONI COLLETE z filmu Jak na věc

...
...
Autor: imdb.com

Většina z vás si jistě pamatuje, jak se fešák Hugh Grant seznámil s podivínským sousedovým klukem i jeho zlomenou matkou? Ano, tou, která přišla o muže a ideály, klukovi chce dopřít svobodu, ale ve skutečnosti mu jen přidělává starosti? Rozhodně nebyla pořád tak depresivní a syna milovala, jen zrovna neměla nejlepší období. Pevně věříme, že nikomu z našich čtenářů toto v kvízu nevyšlo a pokud ano – i tahle paní nakonec dopadla dobře, takže šance tu je.

Nejvíce odpovědí C: PATRICIA HEATON ze seriálů Průměrňákovi

...
...
Autor: HBO

Frankie Hecková svou rodinu miluje a chce pro ni to nejlepší, jen na to nemá moc časi ani úsilí. Tak strašně by chtěla jíst zdravě, jako to říká paní v televizi, ale po pár pokusech stejně rodina skončí u televize s pytlíkem chipsů. Někdy by chtěla mít doma budoucí vědce nebo prezidenty, nakonec ale zkonstatuje, že by si s nimi stejně neměla co říct. Jediné, co Frankie nehraje, je její láska k manželovi a dětem. Její rodičovství je charakterizováno větou: nejsme sice dokonalí, ale jsme to prostě my.

Nejvíce odpovědí D: HANA MACIUCHOVÁ ve filmu Samotáři

...
...
Autor: Samotari.cz

Také nejslavnější maminka ze Samotářů toužila po dokonalosti. Ona sama se svým manželem ve svých očích dokonalí jsou: jen ta dcera se jim trochu nevyvedla. Odmalička měli přesnou představu, jak by se dítě mělo chovat, čeho by mělo dosáhnout a jak se ten život správně žije. Jejich dcera měla štěstí a trochu se z té jejich formy vysmekla. Zato si ovšem vysoužila konstatování, že život nežije, jen ho krájí. Zkuste si někdy ukrojit pořádně i vy!

Sdílej na facebooku
Autor: is
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku