Žena fotografuje své tělo a ukazuje, jak se po porodu nestydět za strije

Žena fotografuje své tělo a ukazuje, jak se po porodu nestydět za strije
Krása může spočívat i v nedokonalosti, vzkazuje blogerka Brenda DeRouen
Foto: Deun Ivory / ohbrenda.com
Sdílej na facebooku
9. května  2016 
 06:00

"Tyhle fotky byly původně určeny všem ženám, které se po porodu dítěte nevyrovnaly se svým tělem. Pak jsem si ale uvědomila, že bez ohledu na to, zda jsme matky, nebo ne, mnoho žen trpí nejistotou ohledně svého těla. A tak se soustřeďme na to hlavní: MILUJME SVÉ TĚLO," vzkazuje na svém blogu Brenda DeRouen a sama jde ženám příkladem. Na krásných fotkách odhaluje své nedokonalé břicho přesně jako modelky ve stylovém prádle od Calvina Kleina.

Ještě osm let po narození syna se blogerka z Texasu Brenda DeRouen trápila nedokonalostmi svého těla. Na strije, které jí po těhotenství zůstaly na břiše, vyzkoušela téměř vše: krémy, masáže, cvičení. Stálo jí to mnoho úsilí, leč bez výsledku. Svraštělé břicho ne a ne zmizet. Brenda měla mizerné sebevědomí a nenáviděla své tělo. Trvalo to hodně dlouho, než si Brenda - díky rozhovorům se svými přáteli - uvědomila jednu zásadní věc. "Mluvili jsme o lásce, o odpuštění a já si najednou řekla: jak mohu po někom chtít, abych mě měl rád, když se sama ráda nemám?" Tuhle poučku slyšela předtím mnohokrát, teď ale, jako poměrně úspěšná blogerka dostala nový rozměr. "Píši o mateřství, o lásce, radím lidem... a sama mám takový problém?" A rozhodla se své nejistotě čelit a vyjít s ní na veřejnost.

Brenda, skutečný příběh
Brenda, skutečný příběh
Autor: Deun Ivory / ohbrenda.com

Nechala se vyfotit fotografem Deunem Ivorym ve stylovém prádle od Calvina Kleina a své břicho ukázala na blogu ohbrenda.com tak, jak opravdu vypadá. "Možná se vám ty fotky líbit nebudou. Možná se budete smát nebo krčit nos. Možná budete psát hnusné komentáře nebo tvrdit, že vám by se to nikdy stát nemohlo. Pak ale tehle článek není určen vám. Je určen miliónům ostatních žen, které vědí, že jejich tělo je umělecký kus. Že na každém těle se odráží věk, zralost, zkušenosti a u těch žen, které mají to štěstí, také mateřství," píše Brenda na svém blogu.

Brenda
Brenda
Autor: Deun Ivory / ohbrenda.com

Bredna si schválně vybrala prádlo, které bylo doteď spojováno v kampaních s dokonalými těly modelek. "Věřím, že firma pochopí, že krása může spočívat i v nedokonalosti," říká k tomu blogerka a doufá, že její příběh pomůže dalším ženám přijmout tento fakt.

Sdílej na facebooku
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku