5 míst, která nesmíte minout, pokud se s dětmi chystáte na Dolní Moravu

5 míst, která nesmíte minout, pokud se s dětmi chystáte na Dolní Moravu
Foto: Relax & sport resort Dolní Morava
Sdílej na facebooku
18. května  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Stále přemýšlíte, kam letos vyrazit na dovolenou? Milujete koupání, pěší túry, adrenalinové zážitky a zároveň hledáte zábavu i pro vaše ratolesti? Českou republiku každoročně navštíví milióny turistů. I naše zem má co nabídnout, a to nejen zahraničním, ale i českým výletníkům a turistickým nadšencům.

Také s rodinou rádi cestujete po krásách České republiky? Pokud právě teď plánujete dovolenou, podívejte se, co nového pro vás nachystal Relax & sport resort Dolní Morava, protože tady z údivu jen tak nevyjdete.

1. Stezka v oblacích

Milujete adrenalinové zážitky? Pak nesmíte vynechat návštěvu Stezky v oblacích, která je postavena ve výšce 55 metrů a návštěvníkům nabízí dechberoucí výhled na celý masiv Králického Sněžníku s okouzlujícím údolím řeky Moravy. Opravdu nezapomenutelný zážitek nabídne procházka po síti zavěšené v padesátimetrové výšce, která je součástí stezky. Výšlap můžete zakončit jízdou na tobogánu, který se ladně proplétá vnitřkem celé konstrukce.

Autor: Relax & sport resort Dolní Morava
2. Mamutíkův vodní park

Jestliže se rozhodnete navštívit Dolní Moravu, určitě si nenechte ujít vodní přírodní areál, kde si s dětmi užijete spoustu zábavy. Najdete zde naučné brouzdaliště i nejrůznější hry s plovoucími dřívky a stavidly. Nejmladší návštěvníci jistě ocení míchání vody s pískem a bahnem v malých korýtkách. Pro větší děti je zde přichystán obří válec, do kterého se dá vlézt a rozpohybovat tak vodu z jezírka. Stavidla, potůčky, vodní korýtka a mlýny – to vše uprostřed nádherné krajiny. Předem se určitě bude hodit varování, že suší z Mamutíkova vodního parku asi neodejdete, proto se na cestu vyzbrojte náhradním oblečením.

Autor: Relax & sport resort Dolní Morava

3. Kouzelný les

Hned vedle Mamutíkova vodního parku se rozprostírá Lesní zážitkový park. Kouzelné místo, které je plné lesních domečků v korunách stromů, houpaček, lanových žebříků, mostů a závěsných chodníků. Je to místo, kde se dětské sny stávají skutečností. Čtyři pohádkové domečky nabízejí zábavu dětem ve všech věkových kategoriích. Do nejvyššího domečku se mohou vydat pouze ti nejodvážnější – vede tam totiž lanový most nebo šplhací tunel. Stojí to ale za to, z vrcholu vede obří tobogán.

Autor: Relax & sport resort Dolní Morava

4. Pískový svět

Nejideálnější zábavou pro každé dítě je pískoviště, kde může se svým náčiním, jako je kyblík, lopatička a spousta bábovek napodobovat dospěláckou činnost. Vzpomeňte si, jak jste si „na písku“ v dětství vyhráli vy. Teď mají vaše děti k dispozici hned celý Pískový svět, který se bude exkluzivně otevírat letos v létě! Nechybí tu podzemní chodby, stopy zvířat, kolotoč, pískový vlak a spousta dalších atrakcí. Děti si mohou vyzkoušet i práci archeologa a na speciálním stanovišti prozkoumávat vykopávky a kostru mamuta. A že to vašim ratolestem ve skrytu duše závidíte? Nemusíte truchlit – v Pískovém světě si vyhrají i dospělí!

Autor: Relax & sport resort Dolní Morava

5. Koloběžky

Víte, že koloběžka vznikla jako letní varianta k „sněhoběžkám“ a poprvé se objevila v polovině 19. století ve Finsku a Švédsku? Koloběžky jsou stále žádanější a ti, kteří si vyzkoušeli adrenalinový sjezd z horní stanice lanovky Sněžník, mohou potvrdit, že na nich zažijete i pořádnou dávku legrace. V půjčovně chaty Marcelka si pak zájemce může vypůjčit elektro koloběžky, které mají dojezd až 85 km bez jediného odrazu. Trasy, na kterých si tento nezapomenutelný zážitek můžete vyzkoušet, se dělí do několika úrovní. Na své si tedy může přijít úplný začátečník, ale i ostřílený jezdec.

Autor: Relax & sport resort Dolní Morava

Více informací naleznete zde.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku