Tipy na volné dny: Tanec, kreslení, sport. A co třeba nový rodinný stan?

Lezecká stěna čeká už zítra na návštěvníky pražského Ratolest Festu
Foto: Ratolest Fest
Sdílej na facebooku
27. května  2016 
 06:00

Čím více se blíží léto, tím větší je nabídka všelijakých akcí, které můžete s dětmi podnikat. Přinášíme tipy na pár z nich, které určitě stojí za pozornost. Vyberou si jak příznivci komornějších podniků, tak ti, kdo pookřejí spíše na velkých akcích.  

Milujete výlety? My taky, a proto vám doporučujeme vlak zvaný Cyklohráček. Jezdí každý víkend z Prahy do Slaného, někdy si jízdu protáhne až do železničního muzea ve Zlonicích. Děti jízda v něm baví, protože kromě vagonů pro kola veze další tři vagony určené hlavně pro ně: vagon plný her, vagon plný hraček a vagon plný balonků. A jako bonus je ve Slaném čeká hra s hledáním pokladu. 

Další akce, která stojí za pozornost a je určena speciálně milovníkům vlaků, vypukne v Lužné. Vydejte se v sobotu 28. května do největšího železničního muzea oslavit svátek dětí a užít si pestrý program! Z Loun vyráží zvláštní vlak s parní lokomotivou Papoušek. Více na www.cdmuzeum.cz

GALERIE NAŠICH VÍKENDOVÝCH TIPŮ 

Ty si mohou prohlédnout zákulisí,  vyzkoušet si tanec
Ty si mohou prohlédnout zákulisí, vyzkoušet si tanec
Autor: Martin Divíšek/Národní divadlo
Pokud máte děti spíše umělecky zaměřené, ani takové nepřijdou zkrátka. Co takhle balet? Nebo spíše baletní dílna? Děti i s rodiči mohou v neděli 29. května vyrazit do sídla Baletu Národního divadla na Anenském náměstí 2 – kouzelného prostoru s baletními sály, tyčemi podél zrcadel, bílými balerínami, kde zní krásná hudba a voní kalafuna. V rámci Dětského dne v neděli 29. května od 15 do 18 hodin si vyzkoušejí, jaké to je být baletkou nebo tanečníkem! Stačí si přinést z domova baletní sukénku či kostým oblíbené postavy. Součástí Dne dětí v Národním divadle 29. května bude také baletní dílna věnovaná Sněhové královně, která začne ve 13 hodin v prostorách Baletu ND na Anenském náměstí v centru Prahy. Baletní dílna je vhodná pro dospělé a děti od 6 let. Cena: 180 Kč. Vzhledem k omezené kapacitě je nutná předchozí rezervace na: balet@narodni-divadlo.cz

Galerie umění dětem
Galerie umění dětem
Autor: GUD
Malovat se bude v pražské Galerii umění dětem. Téma? Podvodní svět. S lektorkou Martou Hricovou vytvoří děti podvodní svět. Kreativní práce se šablonami, válečky, technika stříkání kartáčkem, vytváření různých vodních struktur suchým štětcem aj. Tvořivá spoluúčast rodičů během workshopu vítána. Začíná se 29. května od 14 hodin, dílna je pro děti od tří let, více se dozvíte na www.galeriegud.cz

Děti, které nejspíše nadchnete historií, by to tenhle víkend mohlo bavit v archeoparku v Chotěbuzi-Podboře. Pořádají pro ně akci Den dětí u starých Slovanů. 

Rodinný program připravený ve spolupráci s rodinou včelaře pana Josefa Vlacha čeká na návštěvníky Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou. Vypukne tento víkend v nové expozici Medárium s naučnou stezkou o včelách. Návštěvníci se seznámí nejen s technikou a způsobem odběru plástů ze včelích úlů, ale i s vytáčením čerstvého medu a jeho dalším zpracováním.

Ještě do konce června poběží v pražských Letňanech povedená výstava Titanic, kterou ocení milovníci interaktivních expozic o historii. Na výstavě si můžete prohlédnout více než 200 originálních artefaktů, a dokonce se můžete samotného Titaniku dotknout.

Když už budete v Letňanech, nenechte si ujít výstavu stanů a vybavení do přírody, která v tamních dvou halách začíná právě tento víkend. Na místě můžete vyzkoušet vše od oblečení přes boty, spacáky až po stany. Stejně tak stojí za pozornost všelijaké vychytávky. Nás zaujal například stan s nafukovací konstrukcí, který i v rodinném provedení zvládne postavit jeden člověk. Vaši dceru by zase mohl zaujmout puntíkovaný spacák, zatímco syna ten s dinosaury. 

A pokud chcete dětem dát především do těla, aby večer usnuly unavené, ale spokojené, vezměte je na pražské náplavky na Ratolest Fest.

Už tuhle sobotu můžete vzít děti na Ratolest Fest

Už tuhle sobotu můžete vzít děti na Ratolest Fest

Tuhle akci doporučujeme moc rádi, protože ji považujeme za hodně povedenou. Zatímco odborníci varují před tím, že se děti méně a méně hýbou, tady budou…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku