Tys mi to nezabalila? A ty si toho bereš tolik? Tohle všechno obnáší dovolená s dětmi

  • Tys mi to nezabalila? A ty si toho bereš tolik? Tohle všechno obnáší dovolená s dětmi
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    10. července  2016 
     06:00

    Když se moje kamarádka ocitla několik set kilometrů od domova a zjisila, že nemá ani tričko na převlečení či zubní kartáček, protože její zavazadla zůstala doma, pochopil její muž okamžitě. Nechal ji i s dětmi odpočívat v alpském penzionu, vzal auto a na otočku jí pro věci dojel. Asi i díky tomu je z toho vtipná rodinná historka, a ne vzpomínka na velkou rodinnou hádku, což se také klidně mohlo stát. Výbušných situací se ve spojení s dovolenými najde až příliš. Jaké jsou ty typické a jaké ty vaše? 

  • Ty ses ještě nevypravila?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    "Vstávám v devíti případech z deseti dřív než můj muž, stejně po ránu už moc nespím a nevadí mi tolik, že naše tříletá dvojčata vstávají v šest. Kluci se po ránu docela zabaví, takže si můžu dát kafe, celkem v klidu se najíst a udělat, co potřebuju. Ale samozřejmě, když někam jedeme, ať už na dovolenou nebo obyčejný výlet, musím je vypravit, a to přece jen nějaký čas zabere. A klasická scénka? Vstanu v šest, poklidím, obstarám dvojčata, zabalím je na cesty. V osm vstane můj muž, dá si sprchu, kafe, hodí na sebe tričko a kraťasy a diví se, že se teprve chystám do sprchy a chci po něm, aby mezitím koukl na kluky."

    Karina, Hodonín

  • Nejdražší pleny na světě

    Autor: Shutterstock

    Moje známá Monika s manželem a malým synem za sebou měli dovolenou v Řecku, která byla místy poněkud vyhrocená. Hotel za moc nestál, dost válčili s penězi, počasí bylo také všelijaké. Oba se celkem těšili domů, takže se celkem s úlevou sbalili a nasedli do autobusu, který je odvezl na letiště. Jako oko v hlavě chovali pár posledních plenek pro dvouletého syna. Aby pak na letišti zjistili, že je nejspíše nechali v hotelovém foyer. "Nebo v autobuse! Nebo kam si je sakra dal?" ječela na letišti Monika na manžela, který se bránil podobnou municí. Pleny každopádně nebyly. Když se Monika přestala zabývat představou, že během čekání na letišti a po následné cestě domů bude synovi dávat místo plenek oblečení, šla a na řeckém letišti koupila za poslední peníze nejdražší plenky svého života. 

  • Na cestu se ptát nebudu!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Popravdě řečeno, neznám muže, který by byl ochoten zeptat se na cestu, i kdyby snad bloudil už několik hodin. Většina z nich samozřejmě nelibě nese i to, že by se zeptala jejich partnerka. Mají přece mapu, v ideálním případě v navigaci nebo v mobilu, případně to najdou podle směru růstu lišejníku nebo hvězd, až se setmí. Ale najdou! 

  • A nevyrazíme o den dřív?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Tohle je specialita mého muže. Je jedno, zda jsme na výletě nebo dovolené, vždycky když se chýlí ke konci, přijde s tím, zda bychom třeba nevyrazili domů dřív. O den, když ne o dva, nebo aspoň o hodinu, když ne o dvě. Racionální vysvětlení pro to většinou nemá, ale mě to vždycky docela otráví. 

  • Tys mi to nezabalila?!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Moje kamarádka roste zase z něčeho jiného. Dle nepsaných pravidel si u nich doma balí každý své věci, přičemž její muž dává dohromady i ty, které jsou společné, jako jsou třeba stan nebo kempinkové nádobí s vařičem. A když přijedou na místo, zjistí se obvykle, že z věcí do přírody nezapomněl ani škrtátko, ale že si nevzal plavky. "Tys mi to nepřipomněla!" zní jeho obvyklá výčitka, na kterou už je naštěstí jeho žena předem připravená, a tak ji jen odkýve a nepošle ho do háje. 

  • Tady fakt nebudu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ale i my ženy se samozřejmě dokážeme zachovat jako prvotřídní hysterky. Příkladem budiž přítelkyně, teď již bývalá, mého kamaráda Davida. Chtěl ji nadchnout, a tak zakoupil pobyt v Tatrách. Když jeho poněkud mondénní kráska zjistila, že to bylo přes slevový portál, předem začala kvalitu hotelu zpochybňovat. A když se ukázalo, že hotel skutečně není z kategorie pětihvězdičkových, otočila se na podpatku a zahlásila, že tady ona fakt nebude. Nezbylo než sáhnout po předraženém penzionu. 

  • Tohle všechno na dva dny?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Muži se většinou tváří, že i na týdenní dovolené by vystačili s jedním náhradním tričkem a že nechápou, na co jsou všechna ta zavazadla, co si s sebou balí žena a která jsou potřeba, pokud s vámi navíc jedou děti. "Můj muž to neříká od doby, kdy se na dovolené ve Španělsku ochladilo tak, že si musel půjčovat moje mikiny," pochvaluje si Klára. 

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku