Matky, které přišly o dítě, se nafotily v barvách duhy. Oslavují tak mateřství!

Matky, které přišly o dítě, se nafotily v barvách duhy. Oslavují tak mateřství!
Fotografie
Foto: internal
Sdílej na facebooku
26. listopadu  2016 
 06:00

Jen máma, která potratila dítě nebo ho porodila mrtvé či předčasně, ví, jak těžké je tuhle bolestnou záležitost vstřebat. Ovšem i na konci tunelu bývá někdy světlo. Tyhle ženy ho našly a rozhodly se nafotit sérii duhových snímků, které oslavují naději a další mateřství.

Šest matek – Heather, Hillary, Kaila, Sára, Ashley a Hannah. Všechny nejdříve pohřbily svoje vlastní děti, aby mohly dát život dalším. Společně vytvořily kolekci snímků, na kterých jsou oblečené ve výrazných šatech a mají u sebe buď již další narozené dítě nebo jsou znova těhotné. Aby se tyto fotografie odlišily od těch běžných, kulisu vytvářejí duhové barvy, které zachycují intenzivní radost, kterou tyhle ženy zažívají po bolesti a tragédii, jež je potkaly.

3129777:gallery:true:true

A proč to vlastně dělají? „Bylo pro nás těžké ztratit dítě, tak jsme potřebovaly trochu povzbuzení a taky naději, že nic není ztracené,“ říká Alex. „Vždy existuje důvod, žít dál,“ říkají všechny svorně. Dětem, které se narodí ženám po potratu nebo brzkém úmrtí předchozího dítěte, se říká „duhové děti“. Duha se totiž zjevuje po bouřce a dává naději, že bude líp. Podobné fotografie nafotily i jiné fotografky, jejichž snímky se objevují na Facebooku nebo Twitteru. A zcela určitě jsou inspirací pro všechny další matky, kterým se přihodilo něco podobného.

3129778:gallery:true:true

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku