Prostěradla do dětské postýlky!

Prostěradla do dětské postýlky!
Foto: Matějovský a.s.
Sdílej na facebooku
6. února  2017 
 00:00
Prezentace klienta

Nevíte si rady s tím, jaké prostěradlo pořídit do dětské postýlky? Poradíme vám, co je při výběru důležité a na co si dát pozor!

Zvolte správný rozměr

Klasická matrace do dětské postýlky u nás měří 60x120 cm, proto je v tomto rozměru nabídka dětských prostěradel nejširší. Této velikosti se při výběru matrace rozhodně držte, později si tak ušetříte trable se sháněním atypických rozměrů prostěradel. Pozornost věnujte výšce boku prostěradla, ideální jsou ta kolem 10-15 cm. Máte-li matraci vyšší, výběr bude složitější.

Autor: Matějovský a.s.

 
Napínací jersey nebo hladké bez gumy?

Do postýlky se dobře hodí oba typy prostěradel. Prostěradla bez gumy jsou stále oblíbenou klasikou, zpravidla se jedná o 100% bavlněnou látku, kterou lze v případě potřeby prát na velmi vysoké teploty – na druhou stranu se musí žehlit.
Napínací prostěradla jsou díky gumě o něco praktičtější, snadněji se povlékají a méně se shrnují. Guma však nesnese tak vysoké teploty při praní, ale nemusí se žehlit.
U napínacích prostěradel si dávejte pozor na složení, v obchodě najdete kvalitní jersey ze 100% bavlny, ale také ty s příměsí umělých vláken polyesteru nebo elastanu – ty se pro miminko příliš nehodí.
 
Bílé nebo barevné?

Výběr barvy záleží čistě na vašem uvážení. Na bílém prostěradle je rychle vidět každý flíček, ale i přes časté praní se nemusíte bát ztráty barevnosti. Barevná prostěradla zase jednoduše rozveselí postýlku i celý pokojíček, a když vyberete kvalitní výrobek od dobrého výrobce, rovněž se nemusíte bát toho, že by bylo prostěradlo po několika praních vybledlé.

Autor: Matějovský a.s.

TIP: Skvělá inspirace pro povlečení do dětské postýlky!
 
Nepropustná prostěradla jsou nepraktická

Prostěradla s tzv. nepropustnou úpravou jsou spíše nepraktická. V dětské postýlce vydrží přinejmenším pár dní a častým praním nepropustná ošetření a vrstvy ztrácí svou účinnost. Mnohem výhodnější je zakoupit obyčejná prostěradla a pod ně pořídit samostatný matracový chránič. Ušetříte si tak práci a peníze.
 
Jaké zkušenosti s prostěradly do dětské postýlky máte vy?

Autor: Matějovský a.s.




Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku