Všechny tyto slavné ženy rodily po čtyřicítce. Jak jim to s dětmi sluší?

Herečka Meryl Streepová se svou dcerou Louisou Gummer, kterou porodila těsně před svými 42. narozeninami.
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
7. května  2017 
 06:00

To, že mají ženy dítě po čtyřicítce, leckdy i první, není v dnešní době nic neobvyklého. I my máme v redakci mnoho supermatek, které se rozhodly pro pozdní mateřství. Mnohdy byste ani nehádali, kolik jim je. Potomek v pokročilém věku jim svědčí, i když některé z nich přiznávají, že je i zmáhá. Mezi českými a zahraničními celebritami je také mnoho žen, které rodily až po čtyřicítce. Tady jsou.

Mezi slavné pozdní maminky patří třeba zpěvačka Bára Basiková (54), která vedle pětadvacetiletých dvojčat má i desetiletého syna Theodora, porodila ho právě tehdy, když jí bylo čtyřicet čtyři. Jeho otcem je hudebník Petr Polák, který je o šest let mladší než známá zpěvačka. Ta dokonce říká, že druhé mateřství zvládá s mnohem větším nadhledem a unavená se necítí. 

Herečka Zora Jandová (58) má s hudebníkem Zdeňkem Mertou (65) dvě dcery: Esterku a Viktorku. Ester se narodila, když bylo Zoře Jandové 43 let. Prý ji při otěhotnění pomohlo cvičení tai-či. Zdeněk Merta údajně sice nepatří mezi nejvěrnější manžely, ale děti jsou pro něj přednější, a tak rodina funguje. 

Další známou starší maminkou je Veronika Žilková (55). Ve svých 45 letech porodila syna Melichara, který ale v půlroce zemřel na vrozenou vadu bránice. Dcera Kordula (12) se jí narodila také po čtyřicítce. Vedle vlastních dětí ještě dvě adoptovala a další dvě vyvdala se svým manželem Martinem Stropnickým (61). 

Napadlo vás někdy, jak moc se liší výchova v podání matek a v podání otců? Následující video vám to vtipně ukáže:



Také Ilona Csáková (46) si na děti počkala a stala se maminkou až po čtyřicítce. Má dva syny: Daniela a Dominika. Mateřství si velice užívá. Stejně jako čtyřnásobná matka Sára Saudková (50). Její čtvrtý syn Oskar se jí narodil, když jí bylo čtyřicet pět let. Ještě má Jana, Samuela a Sáru. 

Jak rostou děti Anny Geislerové, Leony Machálkové či Ivety Bartošové? Podívejte se!

Jak rostou děti Anny Geislerové, Leony Machálkové či Ivety Bartošové? Podívejte se!

Zatímco některé celebrity se snaží, aby se jejich děti před objektivy moc neobjevovaly, jiné je prezentují jako nedílnou součást svého života a běžně…celý článek

Slavné "pozdní matky" v zahraničí

Oscarová herečka Meryl Streep (67) má celkem čtyři děti. Svou nejmladší dceru Louisu porodila ve svých 41 letech, krátce poté oslavila 42. narozeniny. 

Královna popu Madonna je matkou dvou dětí. Lourdes Marii (21) má se svým osobním trenérem. Syn Rocco (17) se jí narodil v jedenačtyřiceti letech, jeho otcem je britský režisér Guy Ritchie. Kromě toho ještě další dvě děti adoptovala. 

Podívejte se do následující galerie, jak rostou potomci českých celebrit:

Herečka Susan Sarandon (70) má tři děti, přičemž dvě porodila až po čtyřicítce. Syna Jacka Henryho Robinse ve 43 letech a druhého syna Milese Robinse ve 49 letech. Ještě má dceru Eve Amurri, ta je nejstarší a Susan Sarandon ji měla těsně před čtyřicítkou.

Herečka Uma Thurman má tři děti. Třetí holčičku, která se jmenuje Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence, ale rodiče jí zkráceně říkají Luna, porodila ve 42 letech. V létě oslaví Luna 5. narozeniny.

Princezna Charlotte slaví druhé narozeniny! Takhle vypadá právě teď!

Princezna Charlotte slaví druhé narozeniny! Takhle vypadá právě teď!

Dcera královského páru Kate (34) a Williama (35) má před sebou další narozeninovou oslavu. Narodila se 2. května 2015 a teď ji čekají dvě svíčky na…celý článek

Půvabná herečka Salma Hayek (50) má už devítiletou dceru Valentinu. Porodila ji ve 41 letech. Salma si mateřství nemůže vynachválit.

Herečka Julianne Moore (56) má dvě děti, syna Caleba a dceru Liv. Ta se jí narodila, když jí bylo také 41 let. Dnes už jí je 15 let. 

Zpěvačka Céline Dion (49) má celkem tři syny. V roce 2010 se jim – jí a manželovi René Angélilovi – po umělém oplodnění narodila dvojčata: chlapci Nelson a Eddy. Letos v říjnu oslaví sedmé narozeniny. Nejstaršímu synovi Renému je šestnáct let. 

Herečka Halle Berry (50) se stala podruhé maminkou v 47 letech. Jí a jejímu partnerovi – francouzskému herci Olivieru Martinezovi – se narodil chlapeček Maceo. Herečka má už z předchozího vztahu devítiletou dceru Nahlu.

Herečka Nicole Kidman (49) ještě s Tomem Cruisem adoptovala dvě děti. S druhým manželem muzikantem Keithem Urbanem má dvě děti. Jedno jim odnosila náhradní matka, druhé porodila sama. Holčička dostala jméno Sunday Rose a je jí osm let. 

Také Mariah Carey (47) se stala maminkou po čtyřicítce. Její dvojčata – syn Morocan a dcera Monroe – nedávno oslavila šesté narozeniny. Zpěvačka je má s o deset let mladším manželem: raperem Nickem Cannonem. 

Dvojčata vs. jedno dítě: jak vypadalo těhotenské břicho ve stejném momentě těhotenství? Podívejte se:

Na vlastní kůži: Matkou po čtyřicítce? Tohle všechno vás čeká!

Na vlastní kůži: Matkou po čtyřicítce? Tohle všechno vás čeká!

Před pár dny jsem byla na maturitním plese nejstaršího syna. Bylo to fajn a nebylo špatné být tam mezi rodiči skoro nejmladší. Už před dvaceti lety…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku