Máte miminko? Připravte se včas - zoubky už jsou na cestě!

Máte miminko? Připravte se včas - zoubky už jsou na cestě!
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
4. dubna  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Není to nemoc, a přece může mít dítko teplotu. Není to hlad, a přece má hračky, peřinku, a dokonce i prstíky pořád v pusince a kouše. Nejsou to větry, a přece pláče, pláče a pláče. Jestli je vašemu dítku právě něco kolem šesti měsíců a z usměvavého mazlíčka se přes noc stal ukřičený ďáblík, který jeví všechny výše uvedené příznaky, může to být prostě tím, že mu rostou zoubky.

Rostou miminku zoubky?

Stejně jako pro rodiče není ani pro miminko růst zoubků zpravidla příjemným obdobím. Jeho častější pláč můžou způsobovat bolestivé dásně. My rodiče obvykle pojmeme podezření, že se jedná o zuby, podle toho, že děťátko náhle nadměrně sliní a má stále enormní chuť do čehokoliv kousat, má červenou jednu tvář a třeba i průjem.

Životní kapitola Rostou mi zuby většinou začíná kolem 6. měsíce věku. Když má vaše dítě náhodou trochu náskok anebo zpoždění proti učebnicím, není důvod k panice. Růst zoubků ve většině případů trvá až do třetího roku věku, takže časový skluz (někdy i výrazný) nebo předstih nic neznamená. Je všeobecně známo, že první, jinak taky mléčný, chrup pak sestává z 20 zubů a teprve kolem šestého roku dítěte začnou mléčné zuby postupně vypadávat a nahrazuje je chrup trvalý.

Jak miminku ulevit?

Ale to už jsme moc daleko. Zůstaňme ještě chvíli v šestém měsíci věku. Co dělat, když zrovna ten náš brouček patří mezi děti, které růst zubů snášejí hůř? Možností je hned několik. Využít se dá toho, že dítko má nesmírnou chuť do všeho kousat. Můžeme mu pořídit speciální kousátko, například gelové, které lze navíc ještě před použitím zchladit v ledničce. Ale pozor, pozor, všeho moc škodí. Kousátka mají být chladná, ne zmrzlá, to by si miminko mohlo taky dásně poranit. Takže na mrazák zapomeňte. Úlevu dítku od bolesti a nám rodičům od trvalejšího pláče může přinést taky jemná masáž tvářiček, případně dásní. Je jen třeba počínat si opravdu velmi opatrně, přece jen místa jsou to právě v tuto dobu velmi citlivá. Pokud trvá teplota, občas se podávají i léky proti horečce adekvátní věku, které obvykle působí i jako analgetika. Je ale vhodné poradit se o jejich užití s lékařem.

Je tu řešení: Camilia

Zcela bezpečnou cestu k úlevě při růstu zoubků představuje homeopatický léčivý přípravek Camilia®, který je šetrný, bezpečný a působí na více příznaků spojených s prořezáváním zoubků. Obsahuje pouze látky rostlinného původu v homeopatickém ředění a čištěnou vodu. Žádné konzervanty, cukry, umělá sladidla, ani zahušťovadla. Výhodou přípravku také je, že ho lze kombinovat s jinými přípravky. Dítěti ho můžeme podat kdykoliv přes den nebo v noci, a to až 6 jednorázových dávek během 24 hodin po dobu 3 až 8 dnů. Rodiče, a zejména maminky, které s dětmi bývají v tomto období nejvíc, rovněž ocení jeho šikovné balení. Jednodávkové obaly Camilia® obsahují vždy přesně 1 ml roztoku. To zaručuje, že miminko dostane vždy správnou dávku. Obsah balení se z obalu vykape přímo do úst, nemusíme tedy sahat dítěti do pusinky prsty a dotýkat se bolavých dásní. Roztok je chuťově neutrální, a proto miminku nijak nevadí.

Zuby patří k těm částem lidského těla, které dokážou potrápit člověka v jakémkoliv věku. Když ale můžeme ušetřit nepříjemností miminko, proč to neudělat? Nezapomeňte však, že pokud potíže přetrvávají přes veškerou domácí péči dlouhodobě, je vždy na místě obrátit se o pomoc na lékaře. Jistota je jistota!

Vše o růstu prvních zoubků naleznete na www.camilia.cz

Camilia® je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii ke zmírnění potíží spojených s růstem zubů u kojenců a batolat. Lék k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku