Znáte těchto devět způsobů, jak využít mateřské mléko? Budete šokovaní!

  • Znáte těchto devět způsobů, jak využít mateřské mléko? Budete šokovaní!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    24. června  2018 
     06:00

    Mateřské mléko je ideální tekutina pro kojence, ale věděli jste, že s mateřským mlékem se dá dělat i spousta dalších věcí? Možná budete hodně překvapení! Netvrdíme, že to máte sami vyzkoušet, ale fakt je, že někteří lidé tak – vcelku běžně – činí. 

  • Zmírňuje bolest v uchu

    Autor: Shutterstock.com

    Podle odborníků z lékařského střediska Marylandské univerzity mívají děti ve věku od 6 do 18 měsíců velmi často potíže s ušními záněty. Vědci zjistili, že dvě až tři kapky mateřského mléka, které aplikujete do zvukovodu, mohou pomoci v prevenci před ušními infekcemi a zabrání tomu, aby se zánět ucha rozjel. 

  • Na odlíčení make-upu

    Autor: istockphoto.com

    Pokud jste se nedávno stala matkou a máte nadbytek mateřského mléka, můžete ho použít i na odlíčení vašeho obličeje. Máte-li tedy vůbec čas se líčit. Pleť však mléko vyčistí naprosto dokonale!

  • Odstranění bradavic

    Autor: iStock

    Žádné chemické přípravky ani vypalování laserem, na bradavici nanášejte několikrát denně mateřské mléko. Postupujte tak dlouho, dokud bradavice neodpadne. Možná to bude náhoda, ale co když za to budete moci vděčit mateřskému mléku? 

  • Lék na zánět spojivek

    Autor: Shutterstock

    Stačí pár kapek mateřského mléka do oka a velmi rychle se zbavíte zánětu spojivek. Funguje pouze v případě, že jde o virovou infekci.

  • K léčbě nachlazení

    Autor: istock.com

    Mateřské mléko pomáhá zmírnit bolest hlavy, otok nosní sliznice a urychluje zotavení. Také prý dokáže zmírnit bolest mandlí.

  • Akné

    Akné
    Akné
    Autor: istock.cz

    Pokud trpíte akné v obličeji, zkuste mateřské mléko. Vědci z University of California zjistili, že mléko obsahuje kyselinu laurovou, která dokáže výborně léčit akné. Jak na to? Vyčistěte obličej jako obvykle, navlhčete ho a pak na něj naneste mateřské mléko, a to na postižená místa.

  • Na čištění kontaktních čoček

    Kontaktní čočky
    Kontaktní čočky
    Autor: Shutterstock.com

    Došel vám roztok, do něhož na noc ukládáte kontaktní čočky? Nevadí, klidně je ponořte do mateřského mléka.

  • Na štípance

    Ubraňte se komárům, ať vám neničí léto.
    Ubraňte se komárům, ať vám neničí léto.
    Autor: profimedia.cz

    Došla vám mastička, kterou zmírňujete poštípaná místa na těle? Aplikujte mateřské mléko, skvěle zabírá na štípance od hmyzu nebo vyrážku.

  • Na vaření

    Autor: Shutterstock.com

    Živiny v mateřském mléce působí proti rakovině, tak proč ho nepoužít v kuchyni místo kravského mléka? Můžete si ho taky přidat do vaší ranní kávy nebo cereálií. Otázka zní – není to škoda?

    Tahle matka má tolik mateřského mléka, že ho může nejen prodávat, ale klidně využít i dle výše uvedených doporučení:

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku