Tohle nikdy neříkejte matce, jejíž dítě probrečí celou noc!

  • Tohle nikdy neříkejte matce, jejíž dítě probrečí celou noc!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    27. června  2018 
     06:00

    Nevyžádané rady jsou poslední věc, kterou unavená matka chce slyšet. Prázdné fráze jí taky nepomůžou, takže tyhle věty raději z pusy nepouštějte, jestli si nechcete udělat z nevyspalé mámy nepřítele číslo jedna.

  • To nechápu, moje dcera prospala celou noc už po dvou týdnech

    Autor: iStock

     

    Jakýkoli podobný komentář o tom, jak vaše dítě spalo celou noc už po dvou týdnech po porodu nebo před prvními narozeninami, je pravděpodobným signálem toho, že vám hrozí uškrcení nebo vypíchnutí oka.

     

  • Nevím, jak můžeš takhle fungovat

    Autor: iStock

     

    Ani já ne. Ve skutečnosti nechápu, jak jsem mohla prvních pět let života svých tří synů fungovat aspoň nějak. Chtělo se mi brečet každý den. Nespala jsem, protože když usnul jeden, vzbudil se druhý, případně ještě třetí. Nenáviděla jsem všechny kolem a ze všeho nejvíc matky, jejichž děti spaly. Každý den jsem vypila hektolitry kafe, aby mi oči vydržely otevřené.

  • Když kojíš, neměla bys pít tolik kávy!

    Autor: iStock

     

    Samozřejmě že piju moc kafe! Nespím a musím zůstat ostražitá. Jistě že jsem se pokoušela snížit konzumaci kofeinu, a to v naději, že snad vynaleznou nějakou jinou zázračnou pilulku, po níž dítě usne a já taky.

     

  • Vím, že je to těžké, ale zkus si užít každou chvilku. Nebude to trvat navždy

    Autor: iStock

     

    To má být jako vtip nebo ironie? Záměr dobrý, ale v kontextu nevyspání zní tahle fráze jako největší pitomost, jakou jsem kdy slyšela. Tohle může napsat jen nějaká mimozemšťanka, která nemá děti nebo píše do lifestylových časopisů o tom, jak je mateřství za všech okolností krásné. Ale jistě že je. Ale říkejte tohle matce, která se jako šílená snaží uspat ve čtyři hodiny ráno syna s kolikou.

  • A pokusila ses udělat tohle…?

    Autor: iStock

     

    Matky jsou řešitelky všech možných problémů, takže jsem se pokusila o celou řadu věcí, možná úplně o všechny. Hraní, chůze, zapnutá pračka, vysavač, šumění moře, klasická hudba, rocková hudba, aromaterapie. Koupel, masáž, houpání. Nic. Něco jsem snad nezkusila?

     

  • Buď vděčná, já jsem sedm let čekala, až se stanu konečně matkou

    Autor: iStock

     

    A jsem vděčná za to, že se můžu v noci k dceři budit a být s ní. Aha, já to chápu, že jste tak dlouho čekala na těhotenství a jste vděčná osudu, vesmíru či Bohu za to, že máte dítě, a noční buzení berete jako další bonus. Já ale ne. Já miluji spánek a chtěla bych spát.

  • Vypadáš unaveně

    Autor: iStock

     

    Mí synové se budili každé dvě až tři hodiny, jeden do dvou let, druzí dva zhruba do roku a půl. Jasně že jsem vypadala unaveně... A zdá se, že vypadám unaveně pořád. Spát v kuse pouze tři, maximálně čtyři hodiny vyčerpá každého. Tak mi prosím neříkejte, že vypadám unavená!!!!

     

    Takhle uspal otec své dítě – a během chvilky! Podívejte se na VIDEO:

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku