Příběh Julie: Opustil mě, když jsem byla těhotná

Příběh Julie: Opustil mě, když jsem byla těhotná
Když mladá žena otěhotněla, její partner jí dal jasně najevo, že o dítě nestojí.
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
20. ledna  2016 
 06:00

Nemohla se dočkat svého prvního dítěte, ale jeho otec to viděl jinak. Když přišla Julie do jiného stavu, rozhodně nebyl tak nadšený jako ona. Nakonec se rozešli dřív, než se jejich syn narodil. Dneska jsou mu dva a jeho otec ho ještě neviděl. Mladá žena jeho výchovu celkem zvládá, ale teď se paradoxně bojí, že si ho otec začne jednou nárokovat. Padly už termíny jako střídavá péče a prázdniny napůl. 

Byla to moje chyba, že jsem dvakrát neřešila antikoncepci, aniž jsme měli s přítelem jasno, zda chceme dítě nebo ne. Ale je fakt, že on ji taky neřešil. Byli jsme spolu čtvrtým rokem, mně bylo osmadvacet, jemu skoro pětatřicet. 

Kolem nás už pár lidí děti mělo, ale když jsme na tohle téma zabrousili u nás doma, přítel se tvářil, že minimálně on má ještě pár let čas, ačkoli byl starší než já. Já jsem už dítě chtěla, ale na druhou stranu jsem to nehrotila a říkala si, že třeba za rok už to uvidí jinak.

20 věcí, které lidé nevědí o těhotenství, a pak se diví

20 věcí, které lidé nevědí o těhotenství, a pak se diví

Z některých příběhů, ať už filmových nebo skutečných, by se mohlo zdát, že otěhotnění je snadná věc, k níž člověk může přijít, ani skoro neví jak.…celý článek

Kdysi jsem jeden čas brala antikoncepci, ale bolela mě po ní hlava a měla jsem nepravidelnou menstruaci, takže jsem ji brát přestala, to přítel věděl – občas jsme použili kondom, občas se mi zdálo, že jsou dny tak neplodné, jak jen mohou být, a nepoužívali jsme nic. 

Roky to vycházelo, ale já plodné dny počítala čím dál víc od oka a pak jednou menstruace nepřišla. Když už zpoždění trvalo dva týdny, koupila jsem si těhotenský test a ten byl jednoznačný. Já to nicméně radši příteli neřekla hned. Jednak jsem se přece jen lekla, jednak jsem chtěla mít jistotu, že je těhotenství v pořádku. 

...
...
Autor: Shutterstock
Byla jsem v devátém týdnu, když mi doktor poblahopřál k bezproblémovému těhotenství a já konečně pocítila radost. S ní se dostavil pocit, že radost bude mít i budoucí tatínek. Jenže to jsem se hodně pletla. Když jsem mu doma uvařila jeho oblíbené jídlo, potěšilo ho to, ale když jsem mu u večeře řekla, že jsem těhotná, dostal úplný záchvat vzteku. To jsem nečekala. Pohádali jsme se a já odešla spát s brekem, zatímco on se šel uklidnit na pivo, ačkoli to jinak nedělal. 

Kdo vyhrál? Nejlepší a nejhorší jména potomků celebrit

Kdo vyhrál? Nejlepší a nejhorší jména potomků celebrit

Slavní lidé mají někdy bláznivé nápady. Třeba pokud jde o jména potomků. Právě na ně se zaměřil web babycenter.com a vyhlásil na základě hlasování…celý článek

Když jsme spolu mluvili druhý den, omluvil se za prudkou reakci, ale rovnou mi řekl, že je to pro něj šok, že s dítětem nepočítal a že neví, zda to ustojí. Náš vztah citelně ochladl a nelepšilo se to ani během dalších měsíců. Mně bylo naštěstí dobře, takže jsem chodila do práce a pomalu se připravovala na příchod dítěte. 

V šestém měsíci, když už bylo těhotenství vidět, mi přítel řekl, že to vzdává, a odstěhoval se. Pokud jde o náš vztah, ten byl už tak mizerný, že to byla svým způsobem úleva. Přítel se navíc zachoval slušně, rovnou mi začal platit několik tisíc měsíčně, abych mohla pořizovat výbavičku a později abych měla dítě z čeho živit. 

...
...
Autor: Shutterstock.com
I díky tomu jsem překlepala rok doma, pak jsem dala syna do jeslí a začala jsem chodit do práce – nejdříve na částečný a od jeho druhých narozenin na plný úvazek. Dá se to zvládnout, ačkoli je mi samozřejmě líto, že jsem na všechny jeho pokroky, ale třeba i horečky sama. Občas mi pomáhá moje máma, ale je rozvedená a chodí do práce, takže času nazbyt nemá. 

Otec dítěte se nezajímal ani o jeho narození, ani o to, jak žije, ačkoli syn už si nejspíše začíná uvědomovat, že naše rodina je poněkud neúplná. Teď se však bývalý přítel ozval s tím, že o všem hodně přemýšlel a že možná syna bude chtít vídat. A že možná ho bude chtít mít u sebe. Nevyloučil ani možnost střídavé péče. Náš vztah však rozhodně šanci na oživení nemá, vlastně bych to ani nechtěla. Celkově jsem z toho v rozpacích: vím, že synovi by prospělo vědomí, že má tátu, který o něj má zájem, ale já už jsem si hodně zvykla na momentální nastavení a trochu se bojím, aby se ho ex nesnažil přetáhnout na svou stranu. 

Julie

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku