Gwyneth Paltrow a 14 dalších celebrit s podivným přístupem k výchově. Proč tohle dělají?

Gwyneth Paltrow - na snímku se svou dcerou Apple - na svém blogu GOOP svého času psala o tom, že za zvýšený výskyt autismu, astmatu i rakoviny může používání šamponů. Kromě toho dětem dovolovala televizi jen ve francouzštině nebo španělštině.
Foto: Instagram.com
Sdílej na facebooku
11. října  2014 
 06:00

I mezi hvězdnými rodiči se najdou takoví, kteří přistupují k výchově poněkud zvláštně. Nebo rozhodně jinak než většina. Od pojídání vlastní placenty přes neuznávání hraček a dětských židliček či nepoužívání plenek až po přiznání k tomu, že děti občas prostě plácnou. 

Podívejte se do naší FOTOGALERIE na výchovné úlety hvězd. Protože třeba taková Penélope Cruz je celkem drsná matka. Vyznává  takzvaný educaring, takže žádné bezpečné židličky, žádné žvatlání na děti a v krajním případě ani žádné hračky. Vyznavači této metody berou děti jako malé dospělé. A co ostatní? 

Taková Gisele Bündchen před časem v rozhovoru tvrdila, že syna nakojí a pak ho pět minut drží nad nočníkem. Kanadská zpěvačka Alanis Morissette je vášnivou vyznavačkou názoru, že děti se mají kojit tak dlouho, dokud o to jeví zájem. Herečka Pamela Anderson nemá problém s tím, když její synové experimentují s drogami, naopak. Podle ní je fajn, když toho člověk vyzkouší co nejvíc.

Mezi českými celebritami je svým nekonvenčním přístupem k výchově známá Helena Houdová. "Zpočátku jsem jim chtěla dát neomezený prostor, aby vyrostly v to, kým opravdu jsou, ale pak mi došlo, že si svou maminku a tatínka vybraly, takže ten prostor přece nějaké mantinely potřebuje. Dnes tedy máme domluvené hranice, které fungují pro mě i pro ně," citoval modelku před časem magazín Téma.

Už v minulosti se Houdová chlubila, že její děti nechodí do školy a vzdělávají se formou "worldschoolingu", tedy učením pomocí cestování. Nedávno se s dětmi usadila v Austrálii, protože se tam líbilo jejímu synovi Darienovi (10). Zemi však musela po několika měsících opustit. 

Jak zvládá výchovu herečka Jana Stryková? Podívejte se na video:

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku