Co se jako rodiče můžeme naučit od Kate a Williama? Jejich výchovné fígle!

Rodina jako každá jiná. Přesto bychom se mohli od Kate a Williama leccos přiučit
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
2. března  2018 
 06:00

Sice je sleduje celý svět, ale jinak jsou úplně normální rodina. Kate a William se stejně jako jiní rodiče snaží se svými dětmi trávit co nejvíce času. A George a Charlotte si umějí hrát i vztekat se úplně stejně jako jejich vrstevníci. Přesto je tu něco, čím bychom se mohli u královské rodiny inspirovat... Co to je? 

1. Buďte pečující rodiče, nerozmazlujte

Přestože mají děti Kate a Williama chůvu, hodně věcí obstarávají sami rodiče. Dělají všechno pro to, aby s dětmi trávili co nejvíce času. Prince George a princeznu Charlotte se snaží nerozmazlovat. Výchovné fígle? V jejich domácnosti je například zakázáno používat tablet nebo iPad. "Tyhle věcičky patří do rukou dospělých, nikoliv dětí," citoval časopis US Weekly královskou rodinu. Kate a William chtějí, aby jejich děti dováděly venku nebo si hrály s klasickými hračkami. Ani těch ale nemají moc.

Na Vánoce psal George dopis Santovi a přál si pouze policejní auto

2. Chraňte soukromí svých dětí

Princ George a princezna Charlotte jsou od narození středem pozornosti, a tak není divu, že je pronásledují i dychtiví fotografové. Kate však své děti před paparazzi dokonale chrání. Po narození malé Charlotte dokonce požádali novináře prostřednictvím zdvořilostního dopisu, aby jim dopřáli soukromí. Na oplátku pak zveřejňují oficiální fotografie princátek, fotí je mnohdy sama Kate. Také vy byste se měli zamyslet, jaké snímky dětí posílat do světa, a jaké se naopak pro sociální sítě vůbec nehodí. 

3. Najděte si koníčka a těšte se z něj

Právě fotografování je velkým koníčkem vévodkyně Kate. Jak už bylo zmíněno výše, oficiální fotografie dětí pořizuje často právě ona. Například snímek toho, jak šla malá Charlotte poprvé do školky, má "na svědomí" právě její maminka. A není to poprvé. První fotky malé princezničky jsou také jejím dílem. A opravdu jsou povedené. 

4. I rodiče mají právo si vyhodit z kopýtka

Tohle je věc, na kterou mnoho rodičů zapomíná. A to najít si čas sami pro sebe. Podívejte se na Kate a Williama. Dokážou si udělat čas a vyrazí na basketbalový zápas, zajdou do kina na romantický film nebo jen do místní hospůdky. Zkrátka pečují o svůj vztah tím, že stráví pravidelně některý z večerů bez dětí. Dopřejte si to také. 

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA DĚTI KATE A WILLIAMA

5. Věnujte se společným zálibám

Princ George jde ve šlépějích svých sportovně založených rodičů. Během cesty po Skandinávii Kate a William navštívili Národní lyžařské centrum Holmenkollen a prozradili, že malý George začal lyžovat. Poprvé prý stál na lyžích už ve dvou letech. Kate je také nadšená tenisová fanynka, tak není divu, že malý George se už trénuje na tenisových kurtech. 

Princ George šel poprvé do školy, doprovodil ho táta William. Maminka Kate trpěla silnými těhotenskými nevolnostmi:

6. Nastavte si pravidla s rodinou (i tchyní)

Kate má se svou maminkou skvělé vztahy. A tak i několikrát porušila královské tradice. Například tehdy, když trávila i s rodinou Vánoce u Middletonů, nikoliv s královskou rodinou na tradiční vánoční slavnosti v Sandringhamu. Z porodnice ji také vezli její rodiče, ne královský šofér. Dokonce takzvaná baby shower, oslava pro maminku a narozené miminko, se konala u rodiny Kate. 

7. Naučte děti disciplíně

Výchova dětí není legrace. A přestože jsou Kate a William mladí a zábavní rodiče, snaží se své děti naučit správnému chování a vystupování. I když dítka často oficiality nudí, rodiče jim trpělivě vysvětlují, co je slušné a co ne. Dobře to bylo vidět na svatbě Katiny sestry Pippy, kde šly děti za mládence a družičky. Více ČTĚTE TADY. 

A buďte milí a okouzlující stejně jako vévodkyně a vévoda z Cambridge s dětmi, i když vás nesleduje celý svět...

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku