Kdy konečně bude princ George smět nosit dlouhé kalhoty? Ještě si počká!

Vidět prince jinak než v kraťasech zatím není skoro možné
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
22. července  2018 
 06:00

Nejsme si úplně jistí tím, co na sobě nosí princ George v opravdu velké zimě, takové fotky se v podstatě nevyskytují. Ale jinak ho celoročně neuvidíte jinak než v kalhotách nad kolena. Přesně tak, jak se na malého muže jeho společenského postavení sluší. 

Zatím nastala jedna jediná oficiální příležitost, na níž byl princ George k vidění v dlouhých kalhotách. Na svatbu svého strýčka Harryho měl, stejně jako ostatní kluci z družiny pážat, speciální uniformu. 

Ale jinak? Šortky a zase šortky, jak velí tradice pro horní společenské vrstvy, šlechtu a královskou rodinu. Dát Georgeovi normální dlouhé kalhoty, aby vypadal jako obyčejný kluk někde z periferie? Neexistuje. 

"Malí chlapci v šortkách? To je typicky anglické," vysvětlil odborník na etiketu William Hanson. Kalhoty jsou zkrátka v některých společenských kruzích určeny až pro starší chlapce a muže, zatímco šortky na chlapečcích jsou jedním z tichých, ale výmluvných signálů ukazujících okolí, jak se věci mají. 

Oficiální narozeninová fotka prince George, který slaví páté narozeniny.
Oficiální narozeninová fotka prince George, který slaví páté narozeniny.
Autor: Twitter/KensingtonRoyal

Samozřejmě, i v těchto ohledech se spousta věcí změnila a dále mění, ale tady se zatím tradice drží hodně pevně. Ostatně, Georgeův otec a jeho bratr v dětství do určitého věku taky nenosili  nic jiného. 

"Dlouhé kalhoty obvykle začnou nosit kolem osmi let věku," říká Hanson na adresu kluků z bohatých a urozených rodin. Podle něj to do jisté míry navazuje na tradici, která se ve šlechtických rodinách zrodila někdy v šestnáctém století. Podle ní se chlapci první roky života oblékali do šatů stejně jako dívky a klučičí oblečení dostávali někde ve dvou, ale někde také až v osmi letech. 

Podkolenky odložil už vloni

Tak proč zrovna na svatbě Harryho s Meghan neměl George šortky, když loni na svatbu Pippy Middleton dorazil v pumpkách? Tentokrát padla volba na miniverzi uniforem regimentu Blues and Royals, jejichž plnohodnotné verze na sobě měli Harry a jeho bratr. Černé chlapecké uniformy s červeným lampasem na kalhotách byly ušity na zakázku firmou Savile Row Tailors Dege & Skinner. 

Mimochodem – jedna změna princova oblečení proběhla před rokem. Když mu byly čtyři roky, začal se na veřejnosti objevovat v ponožkách, které vystřídaly do té doby obvyklé podkolenky. Zdá se, že v královské rodině chtějí podobné změny zkrátka čas. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku