6. týden: Těhotenství, s nímž nikdo nepočítal

6. týden: Těhotenství, s nímž nikdo nepočítal
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
9. března  2017 
 16:00

První dny doma po propuštění z nemocnice probíhaly celkem normálně. Sice se nic nelepšilo, ale ani nehoršilo. Pak to ale přišlo. Asi po pěti dnech jsem začala znovu silně zvracet a mé břicho se opět začalo zvětšovat. Za pouhé další dva dny se mé břicho zvětšilo o dalších 15 centimetrů a váha ukazovala o celých 11 kilo více.

Navíc se mi začalo velmi špatně dýchat. Na ten den jsem měla domluvenou kontrolu u své gynekoložky na klinice asistované reprodukce. Když jsem tam dorazila v předklonu, protože jsem v jiné poloze nemohla chodit, bylo jasné, že mě čeká cesta zpět do nemocnice. Nikdo nechápal, jak je možné, že se můj stav tak rapidně zhoršil. Mělo to být přesně naopak!¨

Tohle jsou nejkrásnější a nejdojemnější porodní fotky roku 2017

Tohle jsou nejkrásnější a nejdojemnější porodní fotky roku 2017

Bolest, někdy trvající celé hodiny, vyčerpání a pak obrovská radost. Přesně takové situace včetně různých něžných momentů zachycují následující fotky,…celý článek

Navíc vaječníky ukazovaly, že zvětšily svou velikost cca třikrát od minulého ultrazvuku v nemocnici. „A nemůžete být náhodou těhotná?“, zeptala se mě doktorka. „Ne, to není možné. Poslední sex byl pět dní před odběrem vajíček a pak už nic. A navíc Pregnyl na dozrání vajíček jsme píchali až dva dny po něm,“ odpověděla jsem neohroženě.

„Jenže občas se stane, že si spermie mohly na dozrání vajíčka počkat. Kdyby se tak stalo, tak by už oplodněné vajíčko bylo mimo vaječníky a tím pádem bychom jej neodebrali. Je sice naprosto minimální šance, že by se to opravdu stalo, ale pro jistotu napíšeme ke zprávě do nemocnice, ať udělají i krevní testy na hcg,“ říká lékařka a volá do nemocnice, aby pro mě rovnou připravili příjem.

Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

Tohle nás hodně pobavilo. Holandská výtvarnice moc vtipně zachytila, jak se někdy cítí všichni rodiče světa, kteří se starají o nejmenší děti. Moc…celý článek

Druhý den po opětovné hospitalizaci v nemocnici mi doktor oznamuje, že se můj hyperstimulační syndrom dostal až do druhé fáze. A jen tak mimochodem pronese, že mám také zvýšenou hodnotu hcg.

„Počkáme, jestli hcg v následujících dnech poroste, a uvidíme. Ale v zájmu vašeho zdraví bych být Vámi si přál, aby to tak nebylo. Být v této situaci těhotná, není zrovna ideální a museli bychom se rozhodnout, jak to vyřešit. Přestalo vám fungovat klasické vyměšování a všechny tělní sekrety se začaly hromadit v břiše a plících a kvůli tomu každý den více a více selhávají játra a ledviny. Pokud nezaberou infuze, budeme muset přistoupit k punkci břicha (to v překladu znamenalo, že mi v plném vědomí píchli hadici do břicha a nechali ze mě vytékat všechen ten nahromaděný bordel). Každopádně s tím těhotenstvím nasto procen nepočítejte. Může se stát, že budeme nuceni jej ukončit,“ rozloučí se lékař a já si říkám, že jestli existují životní paradoxy, my s manželem na ně máme neuvěřitelné štěstí.

5 vět, které stačí říct, a dítě se přestane vztekat a stále něco chtít

5 vět, které stačí říct, a dítě se přestane vztekat a stále něco chtít

Zastavit blížící se záchvat vzteku je umění. Zkuste to s těmito pěti jednoduchými větami. Prý jsou naprosto spolehlivé a děti po nich přestanou plakat…celý článek

Bohužel mi žádné infuze ani léky nezabraly a tak lékaři opravdu museli po pár dnech přistoupit na punkci břicha. Navíc můj krevní obraz a životní funkce se dostaly k nebezpečné hranici, a proto jsem krom gynekologického oddělení byla i pod dohledem interny.

Po punkci žaludku ale přístroje i odběry začaly ukazovat malé zlepšení. A evidentně jsem i já začala na pohled vypadat lépe, protože návštěvy u mého lůžka, přestaly mít takový ten vyděšený výraz s vytřeštěnýma očima. Všechno jsem to vnímala tak trochu z dálky.

Jsi ze zkumavky! Říct to dětem, či ne? Co hrozí, když to neuděláte?

Jsi ze zkumavky! Říct to dětem, či ne? Co hrozí, když to neuděláte?

Zatímco v Česku to ještě moc k vidění není, v zámoří je z toho hit. Řeč je o kojeneckém oblečení, které dává hrdě najevo, že dotyčné dítě přišlo na…celý článek

Jediné, co mě zajímalo, bylo mé dítě. Byla jsem těhotná! Konečně! A i když jsem se po fyzické stránce cítila nejhůře v životě, po psychické stránce jsem byla ta nejšťastnější žena pod sluncem. Plula jsem si na svém obláčku.

Pořád musím myslet jen na to, že je uvnitř mě nový život. Život, kterému ovšem nikdo z lékařů nedává moc naději na další rozvoj. Kromě mě! Já pevně věřím, že to já i dítě nebo děti – podle toho, kolik jich ve mně roste – zvládneme!

Sice mě ostatní doktoři varují, že se může jednat i o mimoděložní těhotenství, tak nějak vnitřně cítím, že je mimi v pořádku a je tam, kde má být. Neříká se přece, že matky mají vyvinutý silný instinkt ohledně svých dětí a dokážou se na ně napojit, i když jsou třeba stovky kilometrů daleko? Něco na tom přece musí být! A tak začínám mluvit na břicho, hladím si ho a uklidňuji toho človíčka ve mně, že to všechno spolu zvládneme.

Retro hračky jsou zpět! Nafukovací slon, beruška na klíček i igráček

Retro hračky jsou zpět! Nafukovací slon, beruška na klíček i igráček

Pamatujete si na ně z vlastního dětství? Mnohé z hraček, k nimž se hodí přízvisko retro, se dají pořídit i dnes. A baví i současné děti. Které stojí…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela K

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku