9. týden: Na scéně se objevuje blinkací pytlík

9. týden: Na scéně se objevuje blinkací pytlík
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
27. dubna  2017 
 10:34

Jestli jsem minulý týden toužila po jakémkoliv znamení těhotenství, tento týden jsem se ho dočkala se vší parádou. Nevím, do jaké míry mou nevolnost ovlivňuje užívání utrogestanu, který musím polykat, čímž se jeho nežádoucí účinky násobí, nebo se opravdu ve mně ozývají pravé těhotenské hormony.

Jestli někdo žehrá na ranní nevolnosti, tak já říkám, buďte rády, že se aspoň vyspíte. Mně je špatně celý den. A kupodivu je to nejhorší večer a v noci. Nevím, jestli je to tím, že mám celý život poněkud převrácený denní režim a nejčilejší jsem v noci. Nebo že by byl prcek sova po mně?

Skvělý zážitek pro rodiče: Miminko tleská v děloze!

Skvělý zážitek pro rodiče: Miminko tleská v děloze!

Také se při každé těhotenské prohlídce těšíte, až uvidíte své miminko? Představte si, že by vám třeba zatleskalo. Přesně to se stalo nastávající mamince…celý článek

Ráno se sice probouzím se žaludkem na vodě, ale jen co si dám jogurt nebo pár sušenek, nevolnost povolí a já tak dvě hodiny o ní nevím. Pak to ale znovu začne a já se musím opravdu velmi přemlouvat, abych snědla manželem uvařený oběd. O tom, že bych snad měla na něco chuť, nemůže být ani řeč. Nasoukat do sebe celou porci mi trvá někdy i dvě hodiny.

Mezitím si musím dát několikrát pauzu a jít zkusit, zdali si můj žaludek nebude chtít promluvit s toaletou. Do večera se nevolnosti stupňují, a já jsem tak schopná k večeři pozřít pouze trochu zeleniny. Noci se pak snažím hlavně přežít s kyblíkem u postele. Ležet mohu pouze na boku u otevřeného okna. A žádné babské rady nepomáhají. Několikrát tento týden jsem si tak vzpomněla na přísloví, ať člověk dává dobrý pozor na to, co si přeje...

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

I když na jedné straně jsem opravdu ráda, jak je mi zle, protože mohu sama sobě namlouvat, že jde o znak prospívajícího těhotenství a rostoucího hcg. A aby těch znaků nebylo málo, krom blinkacího pytlíku bych při každém vyjití z baráku potřebovala soukromou toi-toiku. Na záchod lítám každou půl hodinu.

Díky prodělanému hyperstimulačnímu syndromu mám doposud několikanásobně zvětšené oba vaječníky, a když se k tomu připočte zvětšující se děloha, je na permanentní tlak na močový měchýř dostatečně zaděláno. Ale vysvětlete to všem ostatním, kteří nevědí, že jste těhotná, a vy se při hovoru s nimi co dvacet minut zvedáte si odskočit.

Naštěstí se snažím stále dodržovat klidový režim, a tak pracuji jen minimálně. Taktéž návštěvy a vycházky mimo domov jsem omezila na minimum. Navíc protože v noci nespím jak kvůli nevolnostem, tak častému močení, jsem přes den jako mátoha. Opravdu oceňuji, že mám svobodné povolání a mohu si práci přizpůsobit. Nedokážu si představit, že bych v takovém stavu měla každý den být v práci a podávat stoprocentní výkon, aniž bych si po obědě hodila dvacet. Navíc ta cesta každé ráno městskou dopravou by mě asi odrovnala ještě před příchodem do redakce. Obdivuji proto ženy, které nemají na výběr a i přes neskutečné žaludeční a jiné zdravotní potíže musí do práce normálně chodit, a ještě tam svůj jiný stav tajit.

Otec neuvěřitelným způsobem okamžitě uklidnil plačící miminko

Otec neuvěřitelným způsobem okamžitě uklidnil plačící miminko

Tohle video vidělo více než čtrnáct milionů lidí a my se nedivíme, že se z něj stal virální hit. Za jeho popularitou jistě stojí fakt, že jeho autorem…celý článek

Jak okamžitě utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který funguje!

Jak okamžitě utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který funguje!

Tipů a triků na utišení plačícího dítěte jste jistě vyzkoušela a vyslechla mnoho. Podívejte se na to, jak si s miminky poradí Robert Hamilton, americký…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku