10. týden: Kila dolů místo nahoru

10. týden: Kila dolů místo nahoru
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
27. dubna  2017 
 10:53

A je to tady – další vyšetření na gynekologii a ultrazvuk. Nedočkavostí a nervozitou nemohu dospat. Je to moje první návštěva přímo v těhotenské poradně. Po krevních odběrech a vážení u sestřičky dostávám těhotenskou průkazku a jdu do ordinace lékařky.

Konečně na ultrazvuku znatelně vidím naše miminko. Předtím se totiž více než lidskému tvoru náš drobek více podobal jakési ještěrce s velkou hlavou. Teď ale konečně poznávám ruce, nohy i náznak obličeje. Při měření prcka má ale paní doktorka poněkud problém, jelikož není ochotný vydržet ani sekundu v klidu, pořád kope a hýbe se.

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla…celý článek

V duchu si říkám, že to přesně odpovídá naturelu, jaký bych u mimča, které vznikne tak nečekaně a překoná všechny překážky, od mých kapaček a antibiotik v nemocnici až po hyperstimulační syndrom, čekala. Už od začátku tvrdím, že to bude neuvěřitelný bojovník/bojovnice. Přesně ve znamení Lva, ve kterém by se mělo narodit.

Na rozdíl ode mě, moji doktorku vůbec nezneklidňuje to, že místo, abych si váhu držela nebo šla lehce nahoru, stále hubnu. Na jedné straně je to způsobené nevolnostmi a na druhé ze sebe ještě asi pořád dostávám pozůstatky hormonálních léků. Konec konců jsem kvůli lapáliím na začátku těhotenství během týdne přibrala 11 kilo, po kterých už sice není ani památky, ale zato asi ve mně zbyly hormony z posledních dvou let, které také mé váze zrovna neprospěly, a tak se snad zbavuji i jich.

Neuvěříte, co matka napsala chůvě! Co nejvíc televize, sladkostí, a kojení navrch

Neuvěříte, co matka napsala chůvě! Co nejvíc televize, sladkostí, a kojení navrch

Každá chůva, která bude hlídat děti, uvítá, když jí rodiče nechají pár informací, co na děti platí a co ne. Ovšem ne každá najde tak překvapivou…celý článek

A to se opravdu snažím jíst pravidelně, abych po domácím vážení konečně na displeji nenašla další deka dole, ale nahoře. Ostatně těhotenské bříško se už rýsuje. Zatím sice není moc patrné, ale já i manžel už jej vidíme. Tak teď jen, aby jeho růstu začala odpovídat i váha. Každopádně po ujištění doktorky, že je tohle všechno normální, odcházím domů s dobrým pocitem, krásnou fotkou z ultrazvuku a v ruce hrdě žmoulám těhotenskou průkazku.

Podívejte se, jak také může vypadat obrázek z ultrazvuku

Když poslouchám maminky kolem sebe, všechny mi vyprávějí, jak už od začátku těhotenství pociťovaly různé změny, včetně pocitu horka. Holky mi vyprávějí, jak jim bylo neustále teplo a musely větrat. To samé čtu i v různých článcích a diskusích na internetu.

Nechápu! Já jsem odjakživa zimomřivá a nyní v těhotenství ještě více. Ano, venku sice zima udeřila celou svou silou, ale já doma topím, jako bychom byli na Sibiři a stejně ležím na sedačce v tričku, mikině, vlněných zimních ponožkách s kožešinou a zabalena dekou. A i přesto všechno mám stále studené ruce! Můj muž chodí doma jen v kraťasech, tričku a nechápavě kroutí hlavou.

Je mi pořád zima!

Teploměr doma ukazuje 24,5 stupně a já se nemohu zahřát. Vařím si teplé čaje a připadám si jako exot. Když k nám na návštěvu pak dorazí tchyně, která jako všechny tchyně ví všechno nejlépe, dostávám rady, jak se mám zahřát pohybem. Ano, to je opravdu výborná rada někomu, kdo je na rizikovém těhotenství s nařízeným klidovým režimem.

No nic, vlastně ani nechápu, že mě to po těch letech překvapuje. Moje tchýně totiž na veškeré moje argumenty, proč to či ono nemůžu, reaguje, že to ona se tak nikdy moc jako já neprožívala a díky tomu o těhotenství téměř ani nevěděla. A lékaři podle ní vždycky trochu přehání, jen aby se kryli. Bohužel manžel pak své matce vyštěbetá i mé problémy s věčnou únavou a to se pak dozvídám, že jsem prý tenhle neduh měla vždycky. Ano, není nad to, když se vám místo povzbuzení dostane povzdechnutí, jak jste přecitlivělí a leniví.

Těhotná Beyoncé přibrala, Agáta zatím moc ne: Kdo všechno čeká dítě?

Těhotná Beyoncé přibrala, Agáta zatím moc ne: Kdo všechno čeká dítě?

Zatímco ještě nedávno zpěvačka Beyoncé pózovala i s bříškem, teď už se jí do toho nejspíše tak nechce. Čeká dvojčata, což její postavu dost změnilo.…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku