16. týden: Ty potvory kvasinky

16. týden: Ty potvory kvasinky
Foto: shutterstock.com
Sdílej na facebooku
8. května  2017 
 10:54

Pomalu bych mohla tento deník přejmenovat na Míša má stále problém. Ano, zase. Já vím, že už je to poněkud trapné si tady na něco pořád stěžovat a že bych spíše než ke gynekoložce měla zaběhnout k psychologovi, jelikož evidentně trpím hypochondrií. 

Jenže poslední dny mě trápí silné svědění tam dole. Ze začátku jsem tomu nepřikládala význam a říkala si, že se jen zbytečně moc pozoruji. Jenže pak jsem si uvědomila, že kvasinky mě trápí po celý život. Ovšem nyní jsem na sobě pozorovala pouze klasický těhotenský výtok, nikoliv ten typický kvasinkový. No nic, nemá smysl cokoliv pokoušet.

Co kdyby to byla nějaká vážnější infekce, přemítala jsem. Objednala jsem se proto k lékařce ještě před poradnou a druhý den naběhla do ordinace. Mé podezření se potvrdilo. Kvasinky! Navíc tak husté, že neprotečou ven, čímž se vysvětluje absence hrudkovitého výtoku. Dostala jsem krém na zavádění a doporučení na laktobacily, které by měly trochu narovnat vnitřní mikroflóru. Kvasinky sice nejsou nic příjemného, ale aspoň mě uklidňuje, že jsou zcela neškodné pro mimi.

Na angínu většinou nejsou nutná antibiotika! Bohužel, lékaři je stále dávají

Na angínu většinou nejsou nutná antibiotika! Bohužel, lékaři je stále dávají

Ačkoli přibývá moderních diagnostických metod a stále přesnějších odběrů krve, některé věci se nemění: jakmile přijdete k doktorovi s náběhem na nějakou…celý článek

Když mi pak sestřička vypisovala recept, zeptala se mě, jak jsem na tom se sladkým. „Já a sladké? Skoro žádné nejím. Normálně vůbec a teď v těhotenství mě občas sice přepadne náhlá chuť na čokoládový bonbon, ale to se mi stalo zatím asi tak čtyřikrát.“

„Hm, tak z toho to nebude,“ odpovídá sestra. „A co ovoce? Jíte ho hodně?“ ptá se nevinně. „Jasně, denně si dělám smoothie,“ nadšeně odpovídám. „To bude ono!“ zní vítězoslavně z jejích úst.

Dozvídám se tak, že jsem organismus zahltila cukrem z ovoce. Přitom já v domnění, jak dělám pro našeho prcka jen to nejlepší, jsem se dopovala vitaminy horem dolem. A to samé i můj manžel, který mě zásobil opravdu štědrou denní nadílkou ovocné nálože. Hlavně své oblíbené banány, které strkám do každého smoothie, bych měla vyřadit a nahradit něčím kyselejším s menším obsahem cukru. Čistě ovocné smoothie tak nahrazuji zeleninovými kombinacemi.

Vypadáš jako Anička z 1. A!

Koncem týdne jsem konečně objednaná ke kadeřnici. A kdokoliv by mě viděl, poznamenal by, že jsem to už potřebovala jako koza drbání. Ne že bych neměla čas, ale nemocnice a pak strach z toho, abych v době chřipek nic nechytla od dalších zákaznic nebo kadeřnic během prvního trimestru, způsobily, že jsem si sama naordinovala návštěvu salonu až v druhém trimestru.

Naštěstí mám dlouhé vlasy, které se nemusí nijak často stříhat, a nosím blonďatý melír na svých přirozeně světlých vlasech, čili odrosty nevypadají tak příšerně. Ještě před samotnou návštěvou se ale odhodlám k – pro mě razantnímu – kroku a vlasy skoro po pas plánuji ostříhat na dlouhé mikádo po ramena. Usazená v křesle pak vyřknu ortel, že bych ráda sestřih á la long bob, a má zkušená kadeřnice má hned jasno, co myslím.

S výsledkem jsem velmi spokojená, a zařazuji se tak do početné skupiny maminek, které tento střih volí právě kvůli jeho praktičnosti a rychlé úpravě. I manžel se zdá býti spokojen. Ostatně všichni mi nové vlasy chválí. Až tedy na tchyni… Od té se dozvídám, že vypadám jako Anička z 1. A. Ne, nepřekvapuje mě to. Člověk se nikdy nezavděčí všem. A tchyni už vůbec ne, že…

 

Dojemné! Tatér nabízí zadarmo tetování pro matky s jizvou po císařském řezu!

Dojemné! Tatér nabízí zadarmo tetování pro matky s jizvou po císařském řezu!

Čínský umělec Š′ Chaj-lej, který má tetovací salon v Šanghaji, pomáhá čerstvým maminkám získat zpět sebedůvěru po porodu císařským řezem. Jak? Nabízí…celý článek

Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

Možná se vám tyhle snímky nebudou líbit tolik jako ty, které vídáte na Instagramu i jinde. Nejsou to žádné do detailu a posledního kousku oblečení…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku