18. týden: Dva jedináčci budou mít Lva

18. týden: Dva jedináčci budou mít Lva
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
8. května  2017 
 11:17

Dlouho jsem přemýšlela, jak oznámit našim přátelům, že budeme tři. O moment překvapení oznámení této noviny rodině jsme se připravili, protože rodiče se o těhotenství dozvěděli už během mého pobytu v nemocnici. O to více jsem si chtěla tuto akci oznamování pořádně vychutnat s přáteli.

Líbí se mi i nápady, kdy se příchod dítěte ohlašuje pomocí nějakých vtipných fotopřání. Většinou je to kreativní a nápadité. Jenže se neblíží žádné svátky nebo výročí, a tak mi výroba přání přišla tak trochu mimo. Navíc jsem člověk, který rád volí osobní formu.

Čili ani oznamování přes sociální sítě nebylo u nás na pořadu dne. Já a manžel jsme si tedy nad tím sedli a uvědomili si, že v jednoduchosti je krása. Domluvili jsme si tak jednotlivé obědy nebo večeře s přáteli a těšili se, že se nejen znovu uvidíme, ale i se – jak je naším zvykem – "pořádně nadlábnem". Skvělá společnost a dobré jídlo, co víc si přát, no ne? Ano, tohle je přesně náš styl – není to sice nic extra, ale důležité pro nás je, že to všechno podnikáme společně.

Chlapeček se narodil s úplně bílými vlasy! Albín však není. Jak je to možné?

Chlapeček se narodil s úplně bílými vlasy! Albín však není. Jak je to možné?

Když se před časem v maďarském Székesfehérváru narodil chlapec s úplně bílými vlasy, byli v šoku jak jeho rodiče, tak personál. Protože to se hned…celý článek

První na řadu přišla má kamarádka s manželem, ti už mají dvouletého syna. Uspořádali jsme u nás doma večeři a rodinka k nám dorazila včetně jejich prcka. Udělali jsme dobroty, včetně sýrové mísy, a když se mě má přítelkyně zeptala, proč já, která nade vše miluje sýry, jsem si ještě ani jednou nezobla, můj muž pohotově zareagoval, že jsem teď 2v1.

Následovaly dojetí, objetí i slzičky radosti. Trik s jídlem se nám zdál přirozeným oslím můstkem, jak přejít k větě, kterou jsme chtěli všem vykládat na potkání, ale čekali jsme na správnou chvíli. Jsem opravdu ráda, že jsme to z pověrčivosti vydrželi až do druhého trimestru a teď můžeme na sebe s manželem spiklenecky mrkat, když už to naše velké tajemství, které jsme měsíce střežili jen pro sebe a nejužší rodinu, vypouštíme mezi ostatní, které máme rádi. Začátek pátého měsíce se tak nesl v duchu setkávání a neustálého pojídání (výborný čas, hlavně pro těhotnou).

Jak to říct vtipně a přitom nenápadně? 

Ne vždy se nám ale chtělo vařit, a tak jsme strávili hodně času i po restauracích. Například nedělní oběd jsme si naplánovali s dvěma blízkými páry v čínské restauraci, ideální na sushi. Vzala jsem si volné šaty, ve kterých se bříško již rýsuje, ale pokud se na něj nezasvěcený nezaměří, nemá šanci to poznat.

Objednala jsem si talíř vegetariánského sushi a čekala, kdy se někdo z nich zeptá, proč jsem si nedala svého oblíbeného lososa. Ale nikdo nic. „Jak to nenápadně navléci tak, aby oznámení přírůstku nebylo křečovité?“ běží mi hlavou. „Zvedni se, pořádně vyšpul břicho a jdi na toaletu," nařizuje mi vnitřní hlas. Poslušně provádím, ale ani po příchodu zpátky ke stolu nikdo nic nepoznamenal.

Bavíme se nenuceně dál. Ani já, ani můj muž to nechceme lámat přes koleno, a tak necháme konverzaci volně plynout. Po přinesení talířů s lákavě vypadajícím sushi se zcela nevinně zeptá náš kamarád, jestli sním takhle velkou porci. Ano, to je přesně chvíle přiznat barvu, že jím za dva! Reakce našich přátel byla jako vždy velmi pozitivní a shodovala se s těmi předešlými. Jen jedna věc mě naprosto rozsekala, a to ta, když naše kamarádka poznamenala, že chce vidět ten fičák, jak dva jedináčci budou mít dítě ve znamení Lva. Jasně, asi to bude trochu divočejší... Ale tak život by měl být do jisté míry pořádný fičák, ne?

Manažer, popelář, herečka nebo lékařka? Jméno ovlivňuje, co z dítěte bude, tvrdí vědci

Manažer, popelář, herečka nebo lékařka? Jméno ovlivňuje, co z dítěte bude, tvrdí vědci

Jméno, jaké pro potomka vyberete, poměrně hodně ovlivní to, jak si časem povede mezi vrstevníky a dále v životě. Není v tom žádná magie, rozhoduje…celý článek

Chcete mít spokojené a šťastné dítě? Dělejte těchto 5 věcí!

Chcete mít spokojené a šťastné dítě? Dělejte těchto 5 věcí!

Harvardští psychologové odhalili pět tajemství, díky kterým budou vaše děti laskavé, hodné a empatické. Jaké jsou ty nejdůležitější věci, které jsou…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku