19. týden: Království za cukr!

19. týden: Království za cukr!
Foto: Tatra, scom
Sdílej na facebooku
8. května  2017 
 11:25

Není to tak dlouho, co jsem psala, že se mi v těhotenství zatím moc chutě nezměnily a stále mě sladké nebere. Kdeže ale loňské sněhy jsou! Sladké jsem nyní začala jíst ve větším než malém množství. Je to, jako bych objevila zakázanou komnatu, jež je místo zlata a drahých kamenů plná dortíků a hlavně zmrzlin. 

Obdivně na ně koukám, čichám k nim a pak je sním tak rychle, až se začnu trochu cítit provinile, že jsem se s tou nádherou a prací, kterou do ní cizí lidé vložili, nekochala a nemazlila o poznání déle. Ještě než toto mé obžerství cukrem začalo, jsem byla přesvědčena, že můj manžel, velký sportovec, mě bude od tohoto bláznění zrazovat logickými argumenty zdravého životního stylu a před pokušeními mě ochrání.

Omyl! Normálně – on se do toho pustil se mnou! Po práci se staví v cukrárně a přinese balíček 6 vynikajících zákusků, přičemž ty dva sníme, jen co je vybalí. Veškerá jeho předsevzetí o zdravém stravování jsou v tahu. Na rozdíl ode mě on to alespoň vyběhá. Ale co chudák já? Na mě zbývá jen gravid jóga.

Kolik má přibrat žena během těhotenství: Ideální váhový přírůstek

Kolik má přibrat žena během těhotenství: Ideální váhový přírůstek

Existují ženy, které během těhotenství přiberou osm kilo, i ty, které to dotáhnou na třicet. Ovlivnit se to přitom dá jen do určité míry, protože tělo…celý článek

Na tu chodím už dva měsíce jednou týdně. Dlouho jsem na internetu hledala kurz, který by odpovídal mým představám. Přece jen nejsem moc ezoterický typ a chtěla jsem jógu zaměřenou více na aktivní cvičení než na duševní přípravu na porod. Na lektorku, ke které chodím, jsem četla jen pozitivní ohlasy a i při e-mailové komunikaci byla paní moc příjemná.

Kamila je zároveň i porodní asistentkou, a tak mám v její umění plnou důvěru. Musím přiznat, že jsem před první lekcí očekávala právě ono dynamické cvičení, ale přece jen jsem si říkala, že cviky pro těhotné přece nemohou být náročné. Přece jen s tím pupkem nejdou dělat úplné protahovačky. Jak já se mýlila!

Pěkná dřina!

Už po půlhodině jsem funěla jak lokomotiva. A to si myslím, že nejsem žádné ořezávátko. Před otěhotněním jsem pravidelně navštěvovala hormonální jógu i hot jógu, a tak si myslím, že něco v józe vydržím. A o tom, že v tomto týdnu mám bříško ještě malinké, raději pomlčím, protože na mém cvičení to opravdu nešlo poznat.

Hlavně že jsem si ještě před hodinou říkala, jaká to bude pohodička, když jsem viděla nastávající maminky v devátém měsíci. Haha, vysmála bych se sama sobě o pár desítek minut později. Hlavně cviky, kdy děláme houpavé dřepy nebo máme opřenou jednu nohu o zeď a na druhé stojíme a u toho různě posilujeme a protahujeme se, mi přijdou dost náročné i bez toho, že by mě převažovalo minibřicho. A kdybyste mě pozorovali i vy, určitě byste se zasmáli také… Především v porovnání s již zkušenými cvičenkami působím jako nemotorný lachtan.

Po první hodině se mě lektorka Kamila zeptala, jak se mi hodina líbila, a já na ni vybalila, že jsem tak náročný trénink nečekala. Načež mi Kamila odpověděla, že její lekce jsou určeny opravdu aktivním maminkám a na rozdíl od jiných se v nich tolik nepovídá na zemi a nerelaxuje, ale hlavně se pořádně zabírá. Tak jo, říkám si, dobrá, tak aspoň snad nepůjdou ty kila tolik nahoru a budu mít vytrénované svaly na zádech pro následné zvedání mimina. Respektive se to snažím sama sobě opakovat druhý den, když mě bolí celé tělo a jsem ráda, že se nemusím příliš aktivně a rychle hýbat, ale mohu regenerovat.

Cestování, sex a sport: co se v těhotenství smí a co ne?

Cestování, sex a sport: co se v těhotenství smí a co ne?

Lékařka Elena Figurová z OG Group Medical Centre naším čtenářkám odpovídá na deset otázek na téma těhotenství a sex, cestování či sport. Přečtěte si,…celý článek

Dojemné! Tatér nabízí zadarmo tetování pro matky s jizvou po císařském řezu!

Dojemné! Tatér nabízí zadarmo tetování pro matky s jizvou po císařském řezu!

Čínský umělec Š′ Chaj-lej, který má tetovací salon v Šanghaji, pomáhá čerstvým maminkám získat zpět sebedůvěru po porodu císařským řezem. Jak? Nabízí…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku