20. týden: Už nikdy nesundám těhotenské džíny

20. týden: Už nikdy nesundám těhotenské džíny
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
1. června  2017 
 12:06

Hurá, jsem v půlce těhotenství! Tento týden jsme s manželem absolvovali vyšetření srdíčka mimina na dětské kardiologii v nemocnici. Naštěstí všechno dopadlo dobře a mimino mělo ukázkové testy. Tedy kromě toho, že jako vždy "blbě leželo".

Ale to už je takový náš evergreen, se kterým se pereme při každém vyšetření. Prcek se zkrátka vždy záměrně otočí tak, abychom se na něj mohli na ultrazvuku dívat co nejdéle. Protože ho doktoři nemůžou pořádně změřit nebo prohlédnout, tak si vždycky u toho trochu zacvičíme, aby se "malé pohlo". Evidentně tak máme velmi hravé dítě, které s námi rádo zkouší schovku. Nebo má prostě svou hlavu a just nehodlá dělat, co se po něm chce. Ostatně má to být Lev, tak by to tomu i odpovídalo.

Takhle se mění tělo během těhotenství!

Břicho mi oproti minulému týdnu pořádně povyskočilo, a konečně tak do dveří vchází jako první kulatý balon, a ne prsa. Moje volné kalhoty mi tak už přestaly stačit a já si musela pořídit klasické těhotenské. Volba padla na džíny s gumou v pase. A já si říkám: To jste mi nemohli prozradit dříve, že je to "taaak pohodlné"? Vůbec nechápu, proč jsem si je nepořídila už mnohem dříve. Nevím, jestli se jich po porodu dokážu vzdát. Myslíte, že je blbé nosit těhotenské džíny i netěhotná? Možná bychom mohli zavést nový trend. Prosím!

A opět zde máme další díl seriálu Můj život s tchyní. Slavili jsme manželův svátek u nás doma a pozvali jak mé rodiče, tak manželovu mamku. Samozřejmě se téma hovoru točilo okolo pokladu v břiše. Stále nevíme, jestli pod srdcem nosím kluka, nebo holku, a když se takto sešly obě naše matky, nebylo o řeči na téma "jak poznat pohlaví" nouze. Kromě nárůstu břicha si ale osobně nemyslím, že bych se nějak zásadně proměnila.

Má tchyně je ale jiného názoru. „Před měsícem to sice vypadalo na kluka, ale teď to bude určitě holka. Jde vidět, jak tloustneš a jdeš doširoka. No a ty boky…,“ kroutí tchyně hlavou. Manžel se to snažil zachránit, a proto prozradil, že když mu volala kamarádka, tak říkala, že to určitě čekáme kluka podle toho, jak hezky vypadám.

Budeme mít holku? 

Ano, je to pravý gentleman. Naštěstí. Ovšem tento takt po své mamince rozhodně nemá. Ta na to totiž ihned reaguje: „A kdy že to Míšu viděla? Jo, před měsícem! Tak to jo. To to na ní ještě nešlo takhle poznat. Ale kdyby ji viděla dneska, bude mít určitě jiný názor."

Situaci se ještě snaží zachránit má mamka, která má strach, aby to se mnou pod vlivem těhotenských hormonů neseklo, a tak mi rychle říká, jak mi to sluší, a všemožně mě chválí. Ale nic naplat. Tchyně si vede svou a dorazí to heslem: „Já teda nevím, ale přijde mi, že i v tom obličeji se dost změnila. Jasně, teď je namalovaná, ale kdybychom ji viděli bez toho make-upu, dáte mi za pravdu.“ Je to jasné. Jsem hnusná, a tak budeme mít holku!

 

Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

Možná se vám tyhle snímky nebudou líbit tolik jako ty, které vídáte na Instagramu i jinde. Nejsou to žádné do detailu a posledního kousku oblečení…celý článek

7 vět, které by matky rády řekly otcům svých dětí

7 vět, které by matky rády řekly otcům svých dětí

Otcové přistupují k dětem jinak než matky a zaplať pánbůh za to. Nechtějme je předělávat a nechtějme po nich, aby dělali všechno stejně jako my. Na…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku