24. týden: Konec s pověrčivostí, jde se nakupovat

24. týden: Konec s pověrčivostí, jde se nakupovat
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
24. července  2017 
 14:57

Záměrně jsem nákupy na dítě oddalovala, co se dalo. Měla jsem strach, cokoliv zakřiknout. Asi nějaká forma pověrčivosti… Samozřejmě jsem chodila po obchodech a okukovala všechno to oblečení pro mimina, četla doporučení na dětské věci a potřeby na internetu a brouzdala po webových obchodech. Nejvíce jsem se rozplývala nad bodýčky a dupačkami.

Přestože máme od několika doktorů už potvrzené pohlaví a víme, že čekáme holčičku, snažila jsem se nevybírat věci jen v typicky růžové barvě. Několik kousků jsem už měla v merku a tak jsem se konečně odvážila objednat favority z internetu.

A tím, že já i můj muž jsme jedináčci a nepocházíme z příliš rozvětvené rodiny, vůbec nic na dítě jsme tzv. nepodědili. A protože moje kamarádky si věci nechávají na očekávané druhé, popřípadě třetí dítě, ani tady nám pšenka nepokvetla. Čemuž jsem na jednu stranu ráda. Sice nic na maličkých oblečcích nebo vybavení neušetříme, ale zase si můžu všechno vybrat jen podle mého vkusu.

Musí holčička chodit celá v růžové?

Osobně mě naprosto uchvacují věci značky Little Rock Star. Jejich černé a bílé body s vtipnými popisky mě úplně dostaly. Doma už tak na naší malou čekají body s nápisy jako je: S komunisty nemluvím, Můj táta je silnější než tvůj táta či body se znakem Milk team, který bylo vytvořeno pro fanoušky kapely Tři sestry. Ráda dávám najevo svůj názor a tenhle způsob mi v podání maminkovského oblečení přišel výbornou kombinací roztomilosti a provokace.

Ovšem moje maminka má na tyhle věci jiný názor. Těší se, že bude mít právě malou princeznu a rozjíždí svou spanilou jízdu za honbou růžových outfitů. A že se tedy opravdu nijak neomezuje a nešetří. Ze začátku se jí sice snažím krotit a přemlouvám, aby nekupovala všechno tak sladké. Jenže, když na výletě v Krakowě objevuji dětskou značku, která u nás zatím není, podléhám i já. Jejich šatičky a holčičkovské modely mi přijdou mimořádné povedené (asi těmi hormonami nějak jihnu) a tak i naproti původními přesvědčení neoblékat svou holčičku prvoplánově, uchyluji se i já k růžové. Z obchodu nakonec odjíždíme s několika taškami body, dupaček, polodupaček, košilek, ponožek atd. Už se tak nemůžu dočkat až malou do toho všeho nastrojím. A ano, vím, že děti z toho všechno velmi rychle vyrostou, ale odolejte tomu, že…?

I tak se ale snažím neztrácet úplně hlavu a tak věci ve velikostech 50 a 56 beru jen po opravdu pár kouscích a investuji spíše do oblečení velikosti 62 a výše. A abych nezapomněla, musím vzpomenout jednu skvělou radu s doporučením kupovat věci na rozepínaní do kříže, protože zřejmě budu mít strach oblékat mimino po narození přes hlavičku. Vida, možná se mince obrací a to množství „užitečných“ rad převýší ty „dělej to přesně takhle.“

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku