25. týden: Šampaňské? Ano! Ale bez alkoholu

25. týden: Šampaňské? Ano! Ale bez alkoholu
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
24. července  2017 
 15:04

Když jsem v sobotu vstala a vešla do kuchyně, kde už manžel chystal snídani, při ranní puse jsem do něj narazila rostoucím bříškem. Byl to velmi vtipný a zároveň dojemný moment. Opravdu jsem se těšila na to, až břicho bude patrné už z dálky. A i když se mi celá postava zakulacuje, jsem na své bříško pyšná.

Jasně, nevypadám jako modelka, která je všude hubeňoučká a jen vepředu má malé souměrné bříško, které ráda ukazuje v obtáhlých minišatech, aby jí mohly postavu závidět i netěhotné. Já spadám do té kategorie normálních ženských, které nemají ukázkové kulaťoučké bříško, ale spíše vepředu tahám hranatou krabici. Tak jsem zvědavá, jak moc se moje tělo ještě promění?

Na večer jsme pak pozvání na kolaudaci nového domu našich přátel. Vydáváme se za město ještě s jedním párem a já přemýšlím, jak dlouho zvládnu udržet krok se zábavou, když všichni ostatní budou hojně popíjet a taky jak s čím dále více natékajícími nohami a bolavými zády to slušně usedím, aniž bych byla protivná a manžela tahala domů. Všechno ale probíhá lépe, než jsem si představovala.

Když abstinující těhotná baví ovíněnou společnost

Hostitelka si pro mě dokonce připravila láhev nealkoholického šampaňského, čímž mě velmi potěšila a překvapila. Ano, nechutná to jako pravé šampaňské, ale po půl roce úplné abstinence je člověk vděčný i za to, že má v šampusové skleničce něco, co alespoň vypadá jako klasický bublinkový mok.

Venku je po dlouhé době krásné počasí a tak grilujeme na terásce. Já přitom pokukuji po dřevěném lehátku, na které bych se nejraději položila a hlavně si natáhla svoje nohy s nateklými kotníky. Hostitelka si mého šilhajícího pohledu všimne a vyzve mě, ať si jdu klidně odpočinout. Tělo by tak rádo, ale hlava říká, že se to nehodí a přeci ještě mám do porodu daleko, tak to zkrátka vydržím a nebudu někde oddechovat jako stará babka.

S díky proto odmítám a snažím se aktivně zapojovat do hovoru, aby si náhodou ostatní nemysleli, že už vážně se mnou není zábava a lépe by bylo odložit mě do kouta. Nutno ještě poznamenat, že ostatní členové party jsou všichni bezdětní a tak nechci působit jako odstrašující případ. Původní plán byl, že tak okolo deváté večer vyrazíme domů. Nakonec se ale zábava tak rozjela (a já s ní), že když se pak jen tak orientačně podívám na hodiny, zjišťuji, že je skoro půlnoc.

Protože jsem dnes vynechala svou pravidelnou víkendovou siestu po obědě, musím o to více sebe sama pochválit za mimořádně slušný výkon, při kterém jsem nejen, že neusla, ale hlavně se vydržela čile bavit i ostatními, navzdory rozdílu několika promilí. A jak poznamenal můj muž při cestě domů, prý jsem byla nejvtipnější ze všech! Což mě přivádí k myšlence, že bych mohla být abstinentem do konce života. Tenhle nápad mě drží ale jen tak deset minut. Přeci jen se znám, tak nevím, nevím, jestli mu tohle mohu slíbit... spíš asi ne. 

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku