27. týden: Boj o záchod v divadle a oslava Dne matek

27. týden: Boj o záchod v divadle a oslava Dne matek
Foto: profimedia
Sdílej na facebooku
24. července  2017 
 15:14

Každou druhou neděli v květnu kupuji své mamince kytičku. A ani letos tomu nebylo jinak. Co ovšem bylo jiné, bylo překvapení od manžela. Naprosto nečekaně mi přinesl kytku ke Dni matek. A protože mi těhotenské hormony pracují na plné obrátky, neskutečně mě to dojalo. A rovněž donutilo k zamyšlení, jaké to asi bude příští rok. 

Podle toho, jak mě všichni straší, si možná ani nestihnu uvědomit, že nějaký Den matek je, a budu ráda, když už ve tři odpoledne nepadnu únavou, jak mi to hororově popisují kamarádky. Upřímně nevím, jestli tomu všemu mám úplně věřit, protože třeba má máma si dobu, kdy se mnou byla doma, nepamatuje zase tak černě. Nebo čas ty negativní vzpomínky vymazal a nechal jen ty hezké?

Čím dále jsem v těhotenství, tím méně vlasů mám na hlavě. Vlasy mi vypadávají opravdu ve velkém. Už se bojím i k hřebenu jen přiblížit. A vlastně ani ten hřeben není potřeba. Vlasy mi padají i samovolně. Stačí jen, abych chvíli někde poseděla, a už je na mně a okolo mě spousta blonďatých vlasů. Mám obavu, že jestli to půjde dále tímto tempem, tak budu rodit holohlavá. I vzhledem k tomu, jak ze sebe a všeho možného jen sbírám vlasy, rozhodla jsem se pro razantní zkrácení vlasů. Nový střih je tak variací na asymetrický bob, přičemž vzadu jsou vlasy opravdu velmi kratičké a vepředu končí pod bradou. Na to, že jsem ještě před pár měsíci měla vlasy téměř po zadek, jsou tyto mé návštěvy kadeřnice v těhotenství dosti výraznými proměnami image. Razantní sestřih je ale zároveň velmi praktický při péči o malé mimino, tak uvidíme, jestli si právě tuto praktičnost budu pochvalovat i za tři měsíce, až budu ráda, že mi na mytí vlasů stačí jen desetina času toho, co bylo potřeba předtím.

Boj o toaletu v divadle

O víkendu vyrážíme s rodiči do divadla na představení rockové opery Jesus Christ Superstar. Mám tenhle netradiční muzikál velmi ráda a už jsem viděla jeho několik provedení na divadle i v televizi, a tak jsem velmi zvědavá na tuto verzi. Naštěstí máme sedadla v první řadě, kde je hodně prostoru pro nohy.

Dalším plusem je, že prozíravě sedíme na konci řady, protože jsem se ve svých představách děsila toho, jak uprostřed nejnapínavější scény zvedám půlku řady ze sedadel, jen abych si mohla odskočit. K mému překvapení jsem ale obě poloviny představení zvládla bez těchto odskoků. I když pravda, vždy o přestávce to byl trochu boj a nervy, jelikož Murphyho zákony platí dokonale! Ten den totiž byla výjimečně v provozu jen jedna dámská toaleta. Na celé divadlo! Už tak obvyklá fronta před toaletami pro ženy se tak ještě významně znásobila. Stihnout ji vystát během těch dvaceti minut byl nadlidský úkol. A ne, opravdu nikoho nenapadlo pustit mě. Ano, realita soudržnosti…

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku