28. týden: Chystat velkou oslavu ve třetím trimestru? Nedoporučuju

28. týden: Chystat velkou oslavu ve třetím trimestru? Nedoporučuju
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
24. července  2017 
 15:19

Tento týden mám narozeniny. Slavím už pojednatřicáté a přijde mi, že to těšení se na vlastní oslavu narozenin je rok od roku menší. Asi vážně stárnu. Naopak si v hlavě představuji první oslavu naší princezny a hrozně se těším. Jojo, už teď je mi jasné, že se na ní pěkně vyřádím.

Většinou narozeniny slavím tak, že s manželem odjedu do zahraničí. Letos jsme ale po velmi dlouhé době u nás. Přece jen letět někam v sedmém měsíci si úplně netroufám. Místo zahraničního výletu mě čeká výlet do Prahy. Do města, kde jsme deset let žili, kde dosud máme vlastní byt, spoustu kamarádů a které jsme vlastně opustili poměrně nedávno.

I když nedávno... Čas evidentně v těhotenství tak rychle běží, že nám ani nepřijde, že už je to skoro rok, co jsme se odstěhovali na druhý konec republiky. Svůj narozeninový výlet si ale hodlám v hlavním městě užít jako cizinka. Jako někdo, kdo se nejede podívat na ta známá milovaná místa, která běžně za ty roky tak nějak míjel, ale jako člověk, který se jede poprvé zamilovat. Chci malou v bříšku provést hezky z Malostranské přímo na Hrad, dát si oběd na své oblíbené lodi, korznout se náplavkou a rozhlédnout z Petřína atd.

Plány to jsou sice hezké, ale počasí si s námi trochu hraje. Zatímco se všichni radují, jak je konečně krásně, mě to nadšení z třiceti stupňů rychle přechází po pár minutách chůze. Funím jako prasátko, začínám se tak i červenat a o tom, jak moc se potím, raději ani psát nebudu. Přesto se ale nechci vzdát svého plánu a zarytě ho začínám plnit.

Po výstupu na Hrad jsem ale mrtvá únavou. Oběd v restauraci na lodi se tak najednou protahuje na dvě hodiny, protože si zkrátka potřebuji odpočinout. Celou dobu je malá v bříšku strašně hodná. Což ona je vlastně vždycky, když se hýbu... Dokud chodím, je to fajn, jen co ale delší dobu sedím nebo ležím, začne se ozývat, že by ráda opět pohoupání. Odpoledne a další den plány hodně usměrňuji, neboť kdybyste viděli mé nateklé kotníky, pochopili byste.

Mít vše dokonalé není v 3. trimestru tak snadné

Závěrem týdne ještě pořádáme u nás doma narozeninovou grilovačku na zahradě. Téměř celý pátek tak trávím úklidem a na večer se pouštím do přípravy pokrmů. Do postele se dostávám až ve dvě ráno, abych v devět už zase vstala a dodělávala další občerstvení.

V době, kdy mají dorazit hosté, už jsem totálně vyplivnutá. Nic na sobě ale nedávám znát a říkám sama sobě, jak mám být pyšná na všechny ty dobroty, které jsem vlastnoručně napekla a připravila. Jojo, absolvovat tohle v "pokročilém těhu" a ve vedrech je kumšt, poplácávám se v duchu po zádech.

Hosté ochutnávají a obdivují náročné menu a já si hraju na hrdinku – jako že to vlastně ani nic nebylo a nešetřím úsměvy. Za tři měsíce má narozeniny můj muž, tak jsou prý zvědaví, jestli budeme opět něco takového pořádat… V tom poněkud zbystřím, protože si uvědomím, že právě budu prožívat šestinedělí, a představa absolvovat byť jen desetinu z tohohle šíleného maratonu za dokonalou oslavou mě upřímně a velmi razantně vyděsí.

Velmi kategoricky proto odpovídám, že oslava mého muže proběhne jedině někde v restauraci a ať s tím rovnou počítají. Myslím, že to všichni naštěstí pochopili. Společnost se rozpouští po půlnoci a já odpadám do postele. Není mi moc dobře. Po chvilce se dostaví úporná bolest hlavy. Migréna udeřila ve vší síle. „Asi jsme to všechno trochu přepískli, co?“ konstatuje s obavou a lítostí můj muž. „Asi,“ odpovídám smutně. Takže rada pro příští časy zní: Michaelo, nehraj si na hrdinku a hodně rychle zapomeň na dokonalost! Té se ti stejně za chvíli s miminem nepodaří dosáhnout….

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku