Jak si vybrat porodnici: V čem se změnily a v čem zůstaly úplně stejné?

Video se připravuje ...
APERIO Průvodce porodnicemi funguje již 15 let.
VIDEO: Aperio
Sdílej na facebooku
24. listopadu  2017 
 06:00

Společnost APERIO už patnáct let dává dohromady průvodce českými porodnicemi, který rodičům usnadňuje rozhodování, kde dítě přivést na svět. Jak se za tu dobu porodnice změnily. To v nadsázce ukazuje tohle video. Chcete ještě lepšího průvodce porodnicemi? Můžete podpořit jeho vznik. 

Tohle video nás baví! Společnost Aperio, která mimo jiné dlouhodobě mapuje stav českého porodnictví, jím upozorňuje na to, v čem se tenhle obor změnil a v čem ne. Nápaditá animace využívá dětské kresby, začíná v 70. letech minulého století  a pokračuje až do současnosti.

"Každé dítě se narodí jen jednou. Proto, aby porod proběhl bezpečně a byl posilující zkušeností, je důležité vybrat si správnou porodnici. Jak ji najít? Cestu ukazuje Průvodce porodnicemi – zdroj objektivních informací doplněných zkušenostmi rodičů," uvádí Aperio k videu. Přináší přehled českých porodnic doplněný zkušenostmi žen, které v nich přivedly na svět své dítě. 

Ještě lepší, aktuálnější a podrobnější

Teď chce společnost dát dohromady Nového průvodce porodnicemi. "Chceme zúročit naše zkušenosti a využít nových technických možností, abychom mohli průvodce vylepšit," slibuje Aperio. Vylepšený průvodce má být aktuálnější, podrobnější,  měl by umožňovat srovnání jednotlivých zařízení a na jeho obsahu by se měli podílet i odborníci. 

Finančně podpořit jeho vznik můžete ZDE  – částka pomůže uhradit vývoj nové webové aplikace, jeho naprogramování, přípravu kvalitních dotazníků pro porodnice a rodiče, obsahovou část průvodce, komunikaci s porodnicemi a statistickými úřady potřebnou k aktualizaci údajů.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku