České porodnictví stále pokulhává. Akce upozorní, co by se mohlo změnit

České porodnictví stále pokulhává. Akce upozorní, co by se mohlo změnit
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
14. května  2016 
 14:00

V pondělí 16. května vypukne v Praze už jedenáctý ročník tradičního festivalu Festivalu o těhotenství, porodu a rodičovství v rámci Světového týdne respektu k porodu.

Co všechno vás v centru dění, kterým je Kino Perštýn, čeká? 

* Přednášky, semináře a workshopy pro těhotné a jejich rodiny * Interaktivní přednášky a projekce pro žáky a studenty 
* Semináře pro zdravotníky * Filmové projekce * Obchůdek se vším, co k těhotenství, porodu a péči o děti patří * Prodej knih * Občerstvení * Originální dětský koutek

Program letošního ročníku najdete ZDE.

Vstup do expozice je volný. Můžete tedy navštívit Dělohu, Porodní sál, Obchůdek, Homo ecologicus, nakoupit knihy či se občerstvit u baru. A promyslet, na kterou přednášku si koupíte vstupenku. Záštitu nad akcí převzala primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová.

Expozice přírodě i člověku šetrných prostředků použitelných v těhotenství, při porodu a v péči o děti Homo Egologicus, kde najdete mimo jiné biopotraviny, přírodní kosmetika, látkové pleny a moderní systémy látkových plen, oblečení z biobavlny, vlny a konopí, dámská intimní hygiena, prací a čisticí prostředky, aromaterapie.

Chybět nebude poradna porodní asistentky či poradna duly. Ve vybrané dny bude k dispozici klinická psycholožka Simona Dejdarová pro psychologické poradenství související s těhotenstvím, porodem a obdobím po porodu.

Zařízení letošního dětského koutku nám laskavě zapůjčilo coworkingové centrum Atelier Pexeso. Kapacita dětského koutku je omezena. Pokud si chcete místo pro jistotu rezervovat, pište na e-mail s datem, časem a věkem dítěte na adresu: stankova.kris11@gmail.com, nebo volejte na tel. číslo 776 644 931.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku