9 divných věcí, které se ženám stávají v době ovulace

  • 9 divných věcí, které se ženám stávají v době ovulace
    Během ovulace býváme nejpřitažlivější a naše tělo dělá vše pro to, aby nám sehnalo nějakého muže.
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    10. března  2018 
     06:00

    Je skoro až kouzelné, jak si s námi během celého měsíce příroda pohrává a připravuje nás na jednotlivé životní role. Třeba během ovulace. To je chvíle, kdy bychom měly otěhotnět, a tak naše tělo dělá vše pro to, aby k tomu skutečně došlo. Najednou jsme krásnější, přitažlivější, senzitivnější. Ovulace nás prostě na chvíli promění. Co vše se v nás děje? 

  • Zbystří se nám čichové buňky

    Během ovulace se nám zbystří smysly.
    Během ovulace se nám zbystří smysly.
    Autor: Shutterstock.com
    Sedíte v práci a najednou vás přes nos uhodí vůně parfému kolegyně, ačkoliv jindy si ho ani nevšimnete? Tak možná právě ovulujete. Podle studie, která vyšla v roce 2013 v magazínu Hormones and Behavior, mají ženy na vrcholu svého měsíčního cyklu zbystřené čichové buňky. To kvůli tomu, aby dokázaly rozkódovat mužské feromony, a zjistit tak, kdo by byl nejvhodnějším otcem jejich dětí. Proto pokud jste nezadaná, během ovulace máte větší šanci narazit na partnera. Prostě vycítíte, že je ten pravý.
  • Zbystří se náš gay radar

    Který z nich je gay?
    Který z nich je gay?
    Autor: Shutterstock.com
    I když je to zvláštní, tak během ovulace jsou ženy schopny na první pohled odhalit gaye spíše než po zbytek měsíce. V jednom výzkumu ukázali ženám-studentkám fotografie osmdesáti mužů. Polovina jich byla heterosexuální, polovina homosexuální. Nejčastěji dokázaly homosexuály odhalit ženy, které zrovna ovulovaly. Vědci to přisuzují opět hormonálním změnám během našeho cyklu, kdy je cíl jasný – najít toho pravého otce dítěte. 

    Čtenářka Pavlína: Půl roku před svatbou jsem zjistila, že můj snoubenec je gay!

    Čtenářka Pavlína: Půl roku před svatbou jsem zjistila, že můj snoubenec je gay!

    Mít hodného, krásného, inteligentního muže, to musí být snem nejedné ženy! A v některých případech i každého muže... Vyprávět by o tom mohla Marcela…celý článek

  • Více se červenáme

    Během ovulace máme červenější tváře.
    Během ovulace máme červenější tváře.
    Autor: Shutterstock.com
    Pleť se nám mění v podstatě během celého menstruačního cyklu. Však to sama znáte – týden před byste si nejraději dala pytel na hlavu, aby nebylo vidět akné. Ale během ovulace je to všechno jinak. Tváře se nám rozzáří a začneme se tak jakoby červenat. Prostý smrtelník to okem nemusí zaznamenat, protože tuto živější barvu v naší tváři většinou zamaskujeme make-upem, ale k rozzáření pokožky skutečně dochází. Prostě v těchto dnech chceme být co nejkrásnější – a oni už si toho muži všimnou. 
  • Změní se nám hlas

    Sexy
    Sexy
    Autor: shutterstock
    Naše tělo s námi sehrává skutečně zajímavou hru během ovulace. Abychom nenechaly nic náhodě a skutečně toho pána tvorstva ulovily, změní se nám v tuto dobu i hlas. Máme ho o trochu vyšší, více ženský, takový, jakému žádný muž neodolá. Když se to potom spojí s tím, že během ovulace se podvědomě oblékáme ženštěji než obvykle, pozměníme lehce chůzi i celkové držení těla, ženskost z nás přímo prýští. 
  • Máme menší chuť na cigarety

    Kouření může vést až k rakovině močového měchýře.
    Kouření může vést až k rakovině močového měchýře.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestliže jste kuřačka, tak to na sobě schválně zkuste příští měsíc vypozorovat. Zatímco těsně po skončení cyklu většinou máme na cigarety větší chuť, během ovulace naopak. S největší pravděpodobností je to způsobeno hladinou hormonů. Nízká hladina estrogenu a progesteronu, kterou po skončení menstruace máme, v nás může vyvolávat pocity podobné abstinenčním příznakům. Naopak během ovulace jsou hormony na vrcholu, tudíž se potřeba kouřit snižuje.

    Návyky, které škodí tělu jako kouření a můžou vést i k rakovině!

    Návyky, které škodí tělu jako kouření a můžou vést i k rakovině!

    Nekouříte, cvičíte, a přesto si huntujete tělo stejně, jako kdybyste si občas zapálili. Nejde ani o pití alkoholu, který vám dlouhověkost rozhodně…celý článek

  • Zvýší se nám cholesterol

    Češi výši svého cholesterolu příliš neřeší
    Češi výši svého cholesterolu příliš neřeší
    Autor: Zdroj: Profimedia
    Až si budete plánovat pravidelnou prohlídku u lékaře nebo si budete muset nechat přeměřit hladinu cholesterolu, pak se snažte zvolit jiný termín než těsně před ovulací. V tu chvíli je jeho hladina nejvyšší a klesne až uprostřed našeho cyklu. Nejlepší je na kontrolu chodit na konci cyklu, tehdy je hladina "nejobjektivnější". Podle lékařů totiž může větší míra estrogenu potlačovat cholesterol. Čím více ho máme, tím více se špatného cholesterolu naše tělo zbavuje.
  • Zkoušíme nové věci

    Žena nákupy
    Žena nákupy
    Autor: Shutterstock.com
    Je to přeci vzrušující, zkoušet neustále něco nového! Podle průzkumu jsme nejodvážnější pouštět se do nových vod právě v tomto období. A to ať už jde o nový make-up, šaty nebo třeba jen novou čokoládovou tyčinku, která se objevila na trhu. S tím ale souvisí i to, že podvědomě mnohem více hledáme i nové muže. Což ale, překvapivě, neplatí pro zadané. "Je zajímavé, že toto chování jsme u žen, které byly v dlouhodobém vztahu, nezaznamenali," říká Kristina Durante, profesorka marketingu a byznysu z Univerzity Rutgers v New Jersey.
  • Vybíráme si zlobivé chlapce

    Špatné chlapce si vybíráme v období ovulace.
    Špatné chlapce si vybíráme v období ovulace.
    Autor: Shutterstock.com
    Různým ženám byly během celého cyklu ukazovány dva druhy mužů. "Hodní chlapci", kteří jsou rodinně založení a poslušní, a pak "sexy hajzlíci", s nimiž je budoucnost pravděpodobná stejně jako po výbuchu atomové bomby. Nicméně v období kolem ovulace byla většina respondentek neomylně přitahována právě k tomu špatnému chlapci, o kterém věděla, že by případný vztah nikam nevedl. Přitom vědci předpokládali, že by to mělo být spíše naopak. Jenže došli k závěru, že se přitom samy obelháváme a věříme, že ten hajzl bude ve výsledku hodný kluk, který nám pomůže vytvořit to rodinné hnízdečko. 

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku