První příznaky těhotenství

První příznaky těhotenství
Mezi první příznaky těhotenství patří i bolest břicha připomínající menstruační
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
25. června  2015 
 12:04

Většina lidi si myslí, že mezi první příznaky těhotenství patří zejména ranní nevolnosti. Ale ve skutečnosti jich je mnohem více - patří sem například brnící a citlivé bradavky, či neobvyklý výtok. 

Jedním z prvních příznaků je zvýšená citlivost prsů, jejich pnutí nebo brnění. Objevit se může i únava, žena je přecitlivělá a trápí ji výkyvy nálad. U většiny žen je obvyklý je hustý a bílý výtok. Ještě před tím, než vám vyjde pozitivní těhotenský test, je ukazatelem těhotenství zvýšená teplota (naměřená ráno, 37° C a více), která je v těhotenství normální.

Dalším ukazatelem může být bolest břicha nebo neurčitý pocit tlaku v podbřišku. Některé ženy také mají prostě jenom divný, nevysvětlitelný pocit, necítí se sami sebou, při pohledu do zrcadla se sami sobě zdají jiné. Většina příznaků je bohužel podobná těm před menstruací, proto je spolehlivější si po cca 10 až 15 dnech od početí udělat těhotenský test.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku