Křečové žíly ve vagině: Trápí zejména těhotné ženy. Co s nimi?

  • Křečové žíly ve vagině: Trápí zejména těhotné ženy. Co s nimi?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    2. listopadu  2016 
     06:00

    Potíž, o které se nemluví, a přitom trápí překvapivě mnoho žen. Křečové žíly ve vagině se objevují zejména v těhotenství a mohou být mimořádně bolestivé a obtěžující. Dokonce je možné, že žena kvůli nim nebude moci své dítě porodit přirozeně. 

  • V těhotenství nebo v době přechodu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    „Vulvovaginální křečové žíly se u žen objevují nejčastěji v průběhu těhotenství, nicméně mohou vzniknout také u netěhotných žen, zejména u žen během přechodu,“ tvrdí ženská sestra Soňa Randová. Za hlavního viníka jsou odborníky označovány hormonální a také fyziologické změny během těhotenství.

  • Vše zhoršuje nadváha

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Svou roli v některých případech hraje i nadváha a pravděpodobně i užívání hormonální antikoncepce a předchozí estrogenová léčba. U netěhotných žen mohou být příznaky zhoršeny v období menstruace. V neposlední řadě je potřeba zmínit také dědičnost. 

  • Varixy se dědí, všude

    a
    a
    Autor: profimedia.cz

    „Sklony ke křečovým žílám jsou v naší rodině dědičné, ale nikdy by mě nenapadlo, kde všude lze varixy mít,“ vypráví Zdenka, maminka dvou kluků. „Do druhého těhotenství jsem žádné viditelné křečové žíly neměla. Někdy okolo 10. týdne druhého těhotenství jsem si všimla podivně zvýrazněné žíly na pravém stydkém pysku. Nemusím asi popisovat, jak moc jsem se lekla. Gynekolog mě uklidnil, že nejde o nic závažného, a dokonce ani neobvyklého, navíc po porodu obtíže velmi pravděpodobně zmizí. Jenže vše se postupujícím těhotenstvím stále zhoršovalo, naběhlých purpurových žil přibývalo, a to nejen v okolí poševního vchodu, ale i přímo v pochvě a na stehnech."

    Přečtěte si o dalších podrobnostech ohledně varixů ve vagině ZDE

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku