15 divných věcí, které si těhotné ženy hledají na internetu

  • Video se připravuje ...
    Sdílej na facebooku
    1. dubna  2017 
     11:31

    Těhotenství s sebou vedle nadšení či obav přináší i spoustu otázek, včetně těch poněkud podivných. Co všechno si vlastně ženy, které čekají dítě, hledají na internetu? Zdaleka nejde jen o příznaky těhotenství či těhotenskou nevolnost. 

  • Pila jsem, i když už jsem byla těhotná, ale nevěděla jsem to

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Tohle je velký evergreen a vsadíme se, že něco podobného řešila snad každá druhá těhotná. Protože zdaleka ne každé těhotenství je plánované a sklenku vína si tu a tam dopřeje leckdo. A občas do období početí spadnou i nějaký ten mejdan nebo večerní lahev s manželem. Naštěstí platí, že těhotenství to nijak neublíží, protože v téhle době ještě není zárodek propojen s matčiným tělesným oběhem. 

  • Jak se zbavit zácpy

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Někdo na to netrpí, ale spousta těhotných žen ano. V době gravidity se zpomaluje činnost střev a výsledkem je zácpa. Nemožnost dojít si normálně na velkou je celkem frustrující, ačkoli zácpa sama o sobě dítěti neublíží. Google v tomhle případě většinou radí švestky, švestkový kompot či švestkovou šťávu, množství jogurtů a lněná semínka. 

  • Nadýmání v těhotenství

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Zácpa je jeden problém, dalším je nadýmání, které také souvisí s měnícím se tempem činnosti střev a nedá se moc ovlivnit ani tím, co jíte, ani tím, že se třeba budete více hýbat. Ale že to těhotné znepokojuje a trápí, to rozhodně chápeme. 

  • Starší dítě mě koplo do břicha, neublíží to miminku?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tady vyhledávače matky celkem uklidňují – rána do břicha by musela být mimořádně silná, aby očekávanému dítěti ublížila. A už vůbec nehrozí, že by snad mělo miminko kvůli kopanci od bráchy či ségry šišatou hlavu. 

  • Občas nadávám, slyší to dítě?

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Rozhodně, ačkoli ne úplně od začátku. Tak jako tak, rozhodně nechápe význam slov, takže ho to nemůže nijak poznamenat. A pokud se díky pár zaklením uvolníte, je to pro něj dokonce lepší než setrvalý stres. 

  • Mohu si mezi nohama nahmatat dítě?

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Divný dotaz? Ano, ale pochopitelný, protože zvláště ke konci těhotenství dítě svou vahou tlačí na pochvu tak, že budoucí matka má nutkavý pocit, že z ní co nevidět vypadne, aniž by se musela namáhat s porodem. Každopádně je to jen pocit, nestane se to. 

  • Vrátí se mi pupík zpátky?

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Zvláště ke konci těhotenství se některým ženám vyklene pupík, který jinak tvoří prohlubeň. Až zmizí vypouklé břicho, vrátí se do původní polohy. To je celé. 

  • Musím na dítě mluvit?

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Někteří rodiče se předhánějí v tom, že na budoucího potomka neustále mluví, ba mu dokonce předčítají, aby ho stimulovali, rozvíjeli a všelijak připravovali na příchod na svět. Část budoucích matek to ale nedělá, třeba kvůli tomu, že jim je tak zle, že jsou rády, že to nějak překlepou od rána do večera. Troufáme si tvrdit, že mezi dětmi obou skupin nebudou po porodu rozdíly.

  • Má smysl dítěti v břiše pouštět hudbu? A jakou?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    S hudbou je to podobné. Klidně ji miminku v břiše pouštějte, když je vám to příjemné, ale nemusíte kvůli tomu kupovat speciální vybavení – a že vážně existuje. Stačí, když si něco pustíte vy sama. Ono se to k němu, byť tlumeně, donese. A asi je jedno, zda to bude Mozart nebo Metallica. 

  • Jíst za dva?

    V těhotenství je třeba krmit miminko obzvlášť zdravě.
    V těhotenství je třeba krmit miminko obzvlášť zdravě.
    Autor: profimedia.cz

    Když člověka v těhotenství trápí neustále chutě nebo vlčí hlad, snadno propadne výčitkám, že se přežírá a že jíst za dva by neměl, jenže co když to jinak nejde? Protože když se nenajíte, bude vám zle. 

  • Sex v těhotenství?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Často hledaná otázka! A to ze dvou úplně odlišných důvodů. Na jedné straně si ženy co a jak zjišťují, protože se bojí, aby sex dítěti neublížil. A na straně druhé jiné ženy hledají argumenty pro to, proč sex i v těhotenství ano – ony o něj totiž stojí, ale jejich muži ne. 

  • Ať mi nesahá na břicho!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Spousta těhotných si ráda hladí břicho, ale rozhodně nechtějí, aby jim na něj sahali i další lidé, snad s výjimkou otce dítěte. Bohužel, příbuzní, kolegové, ale někdy i neznámí lidé to zřejmě netuší. Co jim říct? Prostě slušně upozornit, že si to nepřejete. 

  • Potíže s udržením moči

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Jedna věc je, že těhotné chodí na záchod každou chvilku, a to ve dne v noci, druhá věc je, že ani to někdy nestačí a občas, zvláště ke konci když člověk zakašle či se zasměje, trocha moči unikne. Stává se to? Je to normální? Přejde to? Ano, ano, nejspíše ano, ale možná tomu budete muset pomoci trochou cviků po porodu. 

  • Veřejná WC

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Tenhle bod úzce souvisí s tím předchozím. Spousta těhotných chce předem vědět, kde se budou moci spolehnout na veřejné záchody, a proto si ověřují na webu či třeba v internetových diskusích, kde jaké fungují. 

  • Nehoda během porodu

     

    Po porodu upadla do komatu a ztratila paměť: Vzpomínky ji vrátil až její novorozený syn
    Po porodu upadla do komatu a ztratila paměť: Vzpomínky ji vrátil až její novorozený syn
    Autor: Profimedia

    Ačkoli většina žen, přinejmenším v českých porodnicích, před porodem podstupuje klystýr, stejně může trochu stolice během tlačení dítěte uniknout. Obava je tudíž sice na místě, ale věřte, že zdravotníky to vážně nerozhodí. 

    Kate a William vybrali školu pro syna (4): Jakou bude mít uniformu?

    Kate a William vybrali školu pro syna (4): Jakou bude mít uniformu?

    Zatím princ George, syn vévodkyně Kate a jejího manžela Williama, navštěvuje soukromou montessori školku v Norfolku, kam nastoupil v lednu 2016. Od…celý článek

    7 věcí z dětských pokojů, které byste měli okamžitě vyhodit!

    7 věcí z dětských pokojů, které byste měli okamžitě vyhodit!

    Schválně běžte do pokoje svých potomků a podívejte se, co všechno se v nich nashromáždilo. Některé z těch věcí byste měli v zájmu svých dětí a svého…celý článek

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku