Jaké to doopravdy je být těhotná: Kreslířka pro svou dceru zachytila nálady a chutě

Těhotné ženy mají pořád hlad! Co dalšího je čeká?
Foto: mache.me
Sdílej na facebooku
18. dubna  2016 
 14:00

Francouzská ilustrátorka Marie-Charlotte Yao je autorkou mile sarkastických kreseb, kterými na svém webu dokumentuje vlastní těhotenství. Namalovala se, jak se cpe kyselými okurkami i jak brečí u seriálu Teorie Velkého třesku. Přiznala se, jak funí do schodů, i to, jak přibírá i jinde než jen na břiše. Podívejte se, zda jste si s břichem připadaly nebo připadáte taky tak. 

Obrázky francouzské výtvarnice vznikaly během cest do zaměstnání nebo ve chvílích volna. Začala s nimi loni v prosinci a stále pomocí aplikace na iPadu kreslí další. "Chtěla jsem si tyhle okamžiky zapamatovat nebo je sdílet se svými bezdětnými přáteli," vysvětlila své pohnutky – s tím, že kreslením se vyjadřuje už od dětství – webu Huffingtonpost.com. 

OBRÁZKY NAJDETE VE FOTOGALERII

První kresba ji zachycuje, jak jí nakládanou zeleninu, až později Marii-Charlotte napadlo, že nakreslí celou sérii a díky ní bude moci i očekávané dceři ukázat, jaké to vlastně bylo. Holčička se má narodit letos v červenci. Její matka doufá, že obrázky na jejím webu mohou povzbudit ostatní těhotné ženy, které se někdy cítí podobně vyčerpaně jako ona, a že zároveň díky nim okolí pochopí, jak namáhavá gravidita někdy je a proč se těhotné ženy nechovají vždy racionálně.

 

 

Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku