Velký zadek? Nevadí, budete mít chytré děti! Které celebrity si na něm zakládají?

Velký zadek? Nevadí, budete mít chytré děti! Které celebrity si na něm zakládají?
Kim Kardashian
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
22. května  2017 
 06:00

Jestli jste se až dosud trápila pohledem na vaše poněkud větší pozadí, tak se už netrapte. Vědci totiž vyřešili jedno z největších evolučních tajemství – proč mají ženy větší a oblejší křivky a více tuku než muži. A také jaký vliv to má na inteligenci dětí, které porodí.

Stačí se podívat na muže a ženy a je to na první pohled jasné. Ženy mají více tělesného tuku.
A také jeho rozložení je odlišné, zejména pokud jde o poměr boků a zbytku těla. My ženy až moc dobře víme, jak těžké je zbavit se nadbytečného tuku právě v těchto místech! Jak se ale zdá, nemusíme se tím vlastně moc trápit a spíš bychom si měly na našich zadcích zakládat. Tajemství velkých zadků je konečně rozluštěno!

Jak se dostat po porodu znovu do formy? Takhle:

 

Odborníci tvrdí, že tuk na ženských stehnech
a zadku, respektive množství tohoto tuku, může přímo ovlivnit inteligenci dítěte a zvýšit jeho šance na přežití. Profesor Will Lassek
z University of Pittsburgh říká, že schopnost žen uchovat větší tukové zásoby na stehnech a hýždích je
 důležitým prvkem v rozvoji mozku dítěte. Ano, dámy, jsou to naše stehna a naše zadky, díky kterým máme chytré a bystré děti.

„Zejména pak během kojení je tento tuk důležitý. Obsahuje totiž vysoké množství chemických látek DHA, které se podílejí na vývoji mozku u kojenců. Pokud je tedy ve stravě hodně DHA, zlepšuje se mnohem výrazněji schopnost dětí učit se,” uvádí profesor Lassek.

Nechce se vám chodit cvičit ven? Tyhle super cviky na zadeček a stehna můžete dělat i na gauči: 

Na budování nervového systému se podílí spousta tuků a ty prospěšné se nacházejí právě v ženských výraznějších křivkách. A nejen to. Výzkumníci se domnívají, že proto muži upřednostňují ženy s větším pozadím – jde
o evoluční pevné propojení, které zaručuje, že žena porodí zdravé a chytré dítě. No tak, ještě vás trápí, že máte větší zadek než vaše kamarádka? Podívejte se do naší galerie na známé celebrity, jejichž pozadí je proslavilo. Jak chytré jsou asi jejich děti?

 

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku