Dojemné: Dvojče nemělo šanci na přežití. Rodiče ho přesto vzali domů

Dvojčata William a Reagan. Chlapeček se narodil s vrozenou srdeční vadou. Zemřel 11 dní po narození. Rodiče se rozhodli, že jeho krátký život zaznamenají, aby měli vzpomínku.
Foto: Lindsey Brown
Sdílej na facebooku
11. února  2018 
 06:00

Když si rodiče Lyndsay a Matthew Brentlinger pár dní po Vánocích odvezli z porodnice domů svá novorozená dvojčata, věděli, že malý William s nimi nebude dlouho. I když vypadal, že je zdravý, měl vážnou srdeční vadu, kterou mu lékaři diagnostikovali ještě před narozením. Obávali se nejhoršího, že se narodí mrtvý. William však zemřel až 11 dní po narození. Doma, v náruči rodičů a se svou sestrou Reagan. 

Rodiče malého Williama si zaslouží obdiv. Přesto, že věděli, že jejich malý synek nemá moc času, vzali si ho společně s jeho sestrou domů, aby se s ním mohli rozloučit. Prožili společně jedenáct dní. Tento čas se rozhodli zdokumentovat, aby měli na svého chlapečka vzpomínku, až tu s nimi nebude. A zřejmě, aby i sestřička Reagan věděla, že se narodila jako dvojče. 

"Byl to jeden z nejhorších dnů mého života, když jsme se během mého těhotenství dozvěděli, že našeho chlapečka ztratíme. Ale díky tomu, že nám to řekli takhle brzo, mohli jsme se na to připravit," řekla serveru Today.com Lyndsay Brentlinger. V této těžké chvíli jim velmi pomohla jejich víra. "Jsme s manželem věřící a právě víra v Boha a modlitby nám velice pomáhaly, cítili jsme jeho lásku a podporu," dodává. Také pomoc ze strany rodiny a přátel byla velmi důležitá. 

Jeden přítel přišel z neobvyklou nabídkou. Věděl, že malý Will nemá mnoho času, tak ho napadlo, že by rodiče měli celý jeho krátký život zdokumentovat. Rozhodli se dvojčata nafotit. Volba padla na fotografku Lindsey Brown, která vždy fotila novorozence u sebe v ateliéru, když však slyšela příběh dvojčat, neváhala a přijela k Brentlingerovým domů. Malý William potřeboval hospicovou péči a cesta k fotografce by byla nemyslitelná. 

"Za normálních okolností fotím novorozence ve studiu," řekla Brown. Tohle však byl jiný případ. "Byla jsem požádána, abych přijela k rodině domů, protože William potřebuje speciální péči. Hned jsme se dali do práce, protože nikdo nevěděl, jak dlouho Will vydrží," dodává. 

Fotografka také prozradila, že po celou dobu focení se William choval jako úplně zdravý chlapeček. "Byl velice bdělý, rozhlížel se kolem a vše ho zajímalo. Jeho sestřička většinu času prospala," svěřila své zážitky Brown, která od začátku věděla, že chlapec nemá šanci na přežití. "Fotit chlapečka, o kterém víte, že za pár dnů už tu nemusí být, bylo velice zvláštní," říká. Podle ní však rodina udělala správnou věc: "Jednoho dne ty fotky ukážou Reagan, což je báječné."

Rodina vzpomíná na jedenáct dní strávených s dvojčaty s láskou. "Dny, kdy jsme měli obě děti, byly úžasné. Snažili jsme se užívat si společný čas a vytvářet si vzpomínky," vypráví Lyndsay Brentlinger. "Jsme rádi, že jsme dostali od Boha alespoň nějaký čas poznat našeho syna," dodává. 

Lyndsay přiznává, že s fotografováním zpočátku chvíli váhala, ale nyní je ráda, že snímky mají. "Časem budou ještě důležitější. Díky fotkám si budeme pamatovat našeho sladkého chlapečka s obrovskýma oduševnělýma očima. Reagan budeme vyprávět o strážném andělovi a o lásce a zvláštním poutu, které je svazuje," dodává. 

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku