Království železnic: Místo, kde můžete strávit půl dne a ještě si odpočinout

Video se připravuje ...
GoPro kamera na mašince: Projeďte se Karlovarskem kolem Loktu i Křivoklátu
Foto: Matěj Smlsal
Sdílej na facebooku
25. srpna  2017 
 06:00

Když  u nás doma nevíme, kam s malými dětmi, protože venku je ošklivo a na nic moc složitého nemáme energii, chodíme do Království železnic. Šestiletý syn to tam miluje a dvouletá dcera je taky spokojená, přičemž rodič si tam může dát kafe a nedělat chvíli vůbec nic. 

Představte si dvě patra plná vlaků, z nichž většina jezdí v detailně propracované krajině plné známých staveb a přírodních útvarů. Přesně tak vypadá Království železnic na pražském Andělu. Zdejší expozice se může směle měřit s těmi nejlepšími,  máme srovnání, už jsme jich po Evropě viděli celkem dost. Zatímco v horním patře jsou menší modely, dolní patří jen České republice. Více vám ukáže naše GALERIE

Já sama mám v oblibě hernu v horním patře, kde se dá sedět na zemi a pít kafe, zatímco děti si hrají ve vagonu skutečného vlaku, který je rovněž součástí Království železnic. Krom vagonu motoráku včetně kabiny je tu taky kabina lokomotivy a asi největší hit, kus autobusu a tramvaje, v němž děti mohou jakoby řídit a otvírat a zavírat přitom dveře se všemi patřičnými zvukovými efekty.  

Celé Království je bezbariérové, protože už od pokladen do dvou dolních pater vede výtah. Dostanete se tam tak bez potíží s kočárkem nebo s vozíčkem, ovšem samotné vlaky jsou tak vysoko, že je to pohodlné především pro dospělého. Děti naštěstí mohou využívat laviček nebo ochozů kolem modelů, takže na ně nakonec taky vidí. 

Království železnic zblízka, podívejte se 

Video se připravuje ...
Království železnic: Místo, kde můžete strávit půl dne • VIDEO: 

Kromě velkého a několika menších kolejišť je k vidění i jedinečný model Prahy v měřítku 1:1000, ale ten děti zase tak nezajímá. Podobně je moc nenadchne výstava stavebnic a panenek v dolním patře, která je statická a jen ke koukání, ale dá se brát jen jako doplněk k vláčkům. 

Nevýhodou pražského Království železnic  je poněkud vyšší vstupné, dospělí platí 260, děti 160 korun za návštěvu. Nicméně to chápu, za expozicí je množství práce a modely jsou vážně krásné. Navíc existuje poměrně mnoho způsobů, jak získat výraznou slevu, například díky tomu, že namísto přijdete vlakem Českých drah a prokážete to jízdenkou. Více informací ZDE

Praha a okolí pohledem modelu mašinky: Projeďte se na hlavák i kolem přehrady

Video se připravuje ...
Praha a okolí pohledem modelu mašinky: Projeďte se na Hlavák i kolem přehrady • VIDEO: 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku