Zažijte město jinak! Můžete jít také na Dvořákovu Prahu nebo do dopravních podniků

Video se připravuje ...
Zažít město jinak: Vydejte se na sousedské slavnosti!
Foto: automatpraha/youtube
Sdílej na facebooku
15. září  2017 
 06:00

Už zítra, v sobotu 16. září se koná tradiční  Rodinný den festivalu Dvořákova Praha. Jste sice v Praze, ale vašim dětem vážná hudba ani v zábavném pojetí nic neříká? Pak je tu například Den otevřených dveří v pražském Dopravním podniku. 

V naší rodině už se zářijovou tradicí stal podzimní festival Dvořákova Praha, především pak jeho Rodinný den. „Všechny své symfonie bych za to dal, kdybych byl vynašel lokomotivu," řekl kdysi hudební skladatel Antonín Dvořák který byl velkým znalcem lokomotiv a všeho, co souviselo se železnicí. Jízda vlakem bude i tématem workshopů, kde si děti vyzkoušejí, co znamená být strojvůdcem parního vlaku nebo jakou činnost provádí průvodčí. A to vše za doprovodu nejznámějších Dvořákových Humoresek. 

Pestrý program v sobotu 16. září nabízí návštěvníkům všeho věku od 11 hodin v Rudolfinu matiné s Dvořákovou Novosvětskou v neobvyklém provedení souboru Musica Florea – hrají na dobové nástroje. Následovat budou open air koncerty na schodech Rudolfina, dílničky a humorné provedení baletu Bohuslava Martinů Kdo je na světě nejmocnější. Do děje pohádky o myším králi publikum vtáhne pod režijním vedením Jana Jiráně oblíbený herec Jiří Lábus a senzační saxofonové kvarteto Clair-obscur z Berlína. Více informací včetně možnosti koupě lístků najdete na webu festivalu Dvořákova Praha.

V sobotu 16. září 2017 otevře Dopravní podnik své brány veřejnosti - podzimní den oteevřených dveří má heslo Nakoukněte nám pod kola. Dopravní příznivci, a nejen ti, budou moci letos nahlédnout do zázemí tramvajové vozovny Pankrác, garáže Kačerov a blízkého kačerovského depa. Akce odstartuje v 10 hodin a až do 16 hodin bude kromě tradičních lákadel připraven pro návštěvníky i bohatý doprovodný program, zaměřený především na děti. Den otevřených dveří je zároveň součástí Evropského týdne mobility, který probíhá ve dnech 16. – 22. září 2017. TADY najdete podrobný program

Zažijte město jinak! 

Největší sobotní akcí však bude něco jiného. Na devíti desítkách míst v celé republice vypuknou sousedské slavností pod jednotným názvem Zažít město jinak - organizátoři vycházejí z toho, že každá ulice, náměstí nebo prostranství byly svědkem historických zvratů i zapomenutých osudů svých obyvatel. Potkávali a potkávají se tu lidé nejrůznějších profesí, zájmů i národností. Každé místo je unikátní. 

Na se můžete těšit, kam se mlžete vydat: V Praze je to například nádraží Vyšehrad, v Ostravě Husův sad a okolí, v Hradci Králové náměstí 28. října. Vyčerpávající podrobnosti o všech lokalitách a místním programu najdete ZDE. 

Za pozornost každopádně stojí i doprovodný program, v němž najdete například hudbu, možnost tance, grilování, hry pro děti i dospělé, otevřená muzea a mnoho dalšího.

 

Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku