Tip redakce: Za knížkami pro děti do továrny na festival Bookni si!

Tip redakce: Za knížkami pro děti do továrny na festival Bookni si!
Čtení s rodiči většina dětí miluje
Foto: istock
Sdílej na facebooku
19. září  2017 
 06:00

Knižní festivaly máme rádi. A knižní festivaly knížek pro děti dvojnásob. Proto se chystáme navštívit už pátý ročník knižního festivalu pro děti Bookni si! aneb za knížkami do továrny. Koná se v pražské MeetFactory. 

Stejně jako minulé roky, i letos do MeetFactory dorazí autoři a ilustrátoři dětských knížek. Od rána až do odpoledne po oba dny budou probíhat dílny a besedy s autory a ilustrátory, nebudou chybět například Andrea Popprová, Tomáš Chlud, Lubomír Kupčík, Tomáš Němeček, Jana Jůzlová, Lucie Kaletová, Jiří Fixl, Michaela Bergmannová a Tereza Vostradovská. Vedle výtvarných dílen budou probíhat i autorská čtení, besedy se spisovateli a divadelní představení z produkce souboru Lukáše Hejlíka LiStOVáNí. Představení pro děti si připravilo také Rádio Junior.

Kdy a kde? Už tuto středu a čtvrtek: festival Bookni si! probíhá ve středu a čtvrtek 20. a 21. září 2017 vždy od devíti ráno do tří odpoledne a je volně přístupný všem, kdo dorazí. 

„Velká indiánská kniha nás inspirovala k přípravě speciálního indiánského programu, jehož součástí budou výroba indiánských čelenek a lapačů snů, indiánské tance a besedy. Navštíví nás Čtecí tety, které budou předčítat ze svých pohádkových příběhů. Děti si odnesou fotografii s oblíbenou postavou z našich knih a placku vlastní výroby," doplňuje Magdaléna Deiml za organizátory.

I letos je připraven speciální program pro učitele – lektorka Nina Rutová povede bezmála dvouhodinový seminář o tom, jak efektivně a zábavně pracovat s nově vydávanou dětskou literaturou. A opět nebudou chybět Knižní lázně – místo, kde každý může listovat si v knihách, začíst se nebo si jen odpočinout.

Všechny podrobnosti najdete na webu akce Bookni si! 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku