Knihy pro děti: Můj atlas Česka, Atlas Evropy nebo rovnou Celý svět v obrázcích

Tři novinky, které stojí za to
Foto: Supermámy.cz
Sdílej na facebooku
26. září  2017 
 20:00

Taky milujete cestování alespoň prstem po mapě jako my u nás doma? Moc rádi vyrážíme ven, ale když to nejde třeba kvůli tomu, že rýma stíhá rýmu, saháme po mapách a vůbec po knížkách o světě tam za okny. Dnes pro vás máme tři knižní tipy z tohoto ranku. Ovšem každá je úplně jiného ražení.

Začínáme knížkou Můj atlas Česka, která je vcelku povedeným výsledkem jednoho literárního experimentu. Jak byste popsali nebo nakreslili místo, kde žijete? Přesně tohle zadání dala redakce Albatrosu dětem z celé republiky a jejich příspěvky pak v knize použila spolu s prací profesionálních autorů.

Vznikla koláž plná textů a ilustrací, seřazená kraj po kraji, která představuje záživnou a dětem blízkou formou místa, kde žijí. Knížka může posloužit třeba jako inspirace pro to, abyste s potomky vytvořili vlastní malý atlas místa, kde žijete zrovna vy a vaše rodina.

Texty o nejzajímavějších místech Česka napsal Ondřej Hník, ilustrace vytvořil Jiří Votruba, ilustrátor bestselleru Buřtík a Špejlička. Vydal Albatros, doporučená cena 299 korun.

Nejklasičtější z dnešní knižní trojky je Atlas Evropy pro děti. Ale ani to není žádná nudná klasika, nebojte. Knížka představuje náš kontinent na šesti velkých rozkládacích mapách, z nichž se děti od pěti šesti let dozví spoustu věcí, které dosud možná netušili ani rodiče.

Napadlo vás někdy, že v Evropě žije přes 700 milionů obyvatel, kteří mluví více než 200 jazyky? Dozvíte se to v knížce, která přináší přes 500 barevných ilustrací s tím, že je rozdělena jak na regiony, tak na zajímavé kapitoly. Namátkou: Evropská architektura, Zajímavé osobnosti, Rostliny a živočichové evropského kontinentu. Součástí je i dvanáct připevněných sešitků s dalšími informacemi. Mimochodem – předcházející Atlas světa se prodal do více než 10 zemí světa.

Atlas Evropy pro děti, autoři Oldřich Růžička a Tomáš Tůma, vydal Albatros, doporučená cena 299 korun.

A do třetice ještě jedno putování, tentokrát však úplně jiné. Kniha Celý svět v obrázcích se stala krátce po svém vydání v Belgii hitem. A my jsme rádi, že Mladá fronta nedávno přinesla její českou verzi.

Detaily z knihy Celý svět v obrázcích
Detaily z knihy Celý svět v obrázcích
Autor: Supermámy.cz
Anotace v žádném případě nelže. Hned od prvních stránek se ponoříte do báječného světa Toma Schampa a tisíce malých drobností, které zachytil ve výčtech věcí každodenního života. Co dvoustránka, to téma, které nás obklopuje – jídlo, oblečení, bydlení, doprava, den a noc, jaro a zima, příroda, město… Pozor však, Tom Schamp k tomu všemu přidává spoustu drobných vtípků a detailů, kterých si možná vaše děti ani nevšimnou, ale vás pobaví.

Smysl pro humor podmínkou! Protože podtitul Největší a nejvtipnější obrázkový slovník pro děti i dospělé je přesný.

Celý svět v obrázcích, napsal a hlavně nakreslil Tom Schamp, vydala Mladá fronta, doporučená cena 399 korun.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku